XS
SM
MD
LG

Ub dominira, Srbijanka tone...
Odbojkašice  Uba nastavljaju da ruše sve protivnike redom , poput kaznene ekspedicije. U petom kolu Druge lige - Centar, slavile su protiv ekipe Sterije ubedljivo i lagano 3:0. Ovo je samo nastavak sjajnih rezultata Uba, od kada je njihov predsednik napravio pravi remont cele ekipe pre dve godine. Tada se u sezonu 2013/2014. ušlo sa velikim ambicijama u Regionalnoj ligi. Sa klupe se povukla Danijela Kijac iz porodičnih razloga, njeno mesto zauzela je Marina Petrović, koja je pristala da obavlja ulogu trenera i igrača. Pojačanja su se nizala stigle su Ivana Jakovljević, Jovana Cvetković , libero Ana Lazić a onda je ceo spisak pojačanja zaokružila bivša iigračica Zvezde, Maja Glišić prava bomba prelaznog roka.Kada je stvoren ovako moćan, drim tim trener Marina Petrović napravila je sjajnu atmosferu u ekipi, redom su padali protivnici, nizale se pobede. Na kraju sezone imale su neverovatan skor od 18 pobeda i svega izgubljena dva seta.

Na redu su bile kvalifikacije za ulazak u Drugu ligu – grupa Centar i tu su ostvarene dve ubedljive pobede protiv Asa i šabačkog Zaslona za ulazak u viši rang. Tu nisu htele da stanu odbojkašice Uba, doveli su superligaška pojačanja Miju Vulović i kapitena TENT-a Sonju Puzović. Najavljivan je ulazak u Prvu ligu Srbije, ali onda se dešavaju neverovatni pehovi, povrede nekoliko igračica i nešto slabiji rezultati kulminirali su da se na kraju sezone osvoji treće mesto u konkurenciji deset timova.
U novu sezonu 15/16 Ub je ušao kao največi favorit za osvajanje prvog mesta i plasman u viši rang. U odnosu na prošlu sezonu klub je napustila Gorica Filipovič, dok je klub privremeno napustila Sonja Puzović zbog trudničkog bolovanja. Klub se još više pojačao ove sezone došlo je sjajno pojačanje u vidu Sanje Jablan , nakon pauze se vratila i Ivana Jakovljević….Sjajno je započeta sezona, ali da bi ona bila ispunjena titulom Ub ne sme nijednog trenutka da se opusti i rezultat će sam doći. Dok Ub dominira, Srbijanka tone sve dublje i dublje. Zabeležen je novi poraz ovaj put od prosečne ekipe  Zaslona rezaltatom 3:2. Posledica  ovako loših rezultata mogla bi  da bude smena trenera, jer kako tvrde pojedini izvori  kluba trener Rajko Stojanović podneo je ostavku pismenim putem. Ima li istine   u tome videćemo u narednim danima. Članovi Prve lige  Valjevo i VA 014, još jednom su poraženi od Milenijuma i Spartaka iz Subotice pa im predstoji  velika borba za opstanak. Odbojkašice Železničara slavile su u Superligi protiv Kraguja i  polako se približavaju vrhu tabele. Odbojkaši iz Ljiga, nakon velike pobede u Albaniji očekivano su poraženi od Vojvodine rezultatom  3:1.

Sterija 3 : 1 Mladi Radnik
Zaslon 0 : 3 Roda
Ub 3 : 0 Lazarevac
Srbijanka 014 2 : 3 Spartak
Šumadija 3 : 2 Mali Zvornik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Roda 18 17 1 50
2 Ub 18 15 3 44
3 Sterija 18 13 5 39
4 Spartak 18 13 5 38
5 Lazarevac 18 10 8 29
6 Šumadija 18 8 10 23
7 Mali Zvornik 18 5 13 15
8 Zaslon 18 5 13 13
9 Srbijanka 014 18 4 14 14
10 Mladi Radnik 18 0 18 5