XS
SM
MD
LG

Zvezda bolja od Viteza u borbi za četvrto mesto

Hokejaši Crvene zvezde savladali su ekipu Viteza rezultatom 6:1 (3:0, 2:0, 1:1), u ranije odloženom meču trećeg kola Prvenstva Srbije igranom u beogradskoj ledenoj dvorani "Pionir". Crveno-beli su u duelu dve ekipe sa najslabijim učinkom u dosadašnjem toku takmičenja bili značajno bolji i zasluženo slavili. Jasno je bilo da se nova pojačanja Zvezde sve bolje uklapaju u sastav, dok je Vitezu, čini se, nedostajalo svežine, pa je domaćin stigao do prvog trijumfa u šampionatu, kojim je prestigao "vitezove" na četvrtoj poziciji na tabeli. Ovaj duel jedan je od tri koji će odlučivati o poslednjem učesniku plej-ofa u ovoj sezoni. Isti timovi trebalo bi već do kraja nedelje ponovo izađu na led u još jednoj ranije odloženoj utakmici, ovog puta osmog kola, a do kraja ligaškog dela takmičenja očekuje ih još jedan susret.

Zvezda je trijumf praktično obezbedila već posle 15 minuta igre. Odlično je na ovom susretu funcionisala druga postava crveno-belih, posle vođstva koje je doneo Viktor Danon već nakon tri minuta igre, do prvog petnaestominutnog odmora ova napadačka linija postigla je još dva gola. Prvo je, samo dva minuta kasnije, pojačanje iz Slovačke Marijan Mikuš iskoristio asistenciju reprezentativca Roberta Sabadoša, a zatim je i sâm bek nacionalnog tima Srbije zatresao mrežu Aleksandra Fata posle dodavanja Marka Protića u 15. minutu.

I u nastavku je viđen sličan razvoj događaja, Zvezda je imala inicijativu (odnos šuteva u trećem periodu 17:8), ali je do novog gola stigla tek posle 15 minuta igre. Nenad Milinković je pogodio posle dodavanja Alekse Jovanovića, da bi posle dvostrukog "pauer pleja" na stotinak sekundi pre poslednje pauze, duet Sabadoš - Mikuš još jednom bio uspešan. Ponovo je Sabadoš odlično asistirao, a Slovak pogodio za velikih 5:0. Tek na startu poslednjeg perioda Vitez je uspeo da "otvori" golmana crveno-belih, još jednog ino-pojačanja, Petra Hričinu, a strelac je bio Bojan Janković. Gosti su odigrali bolje poslednjih 20 minuta, ali je za značajniji učinak već bilo kasno. Do kraja je još samo Vladimir Đaković uspeo da poentira i postavi konačnih 6:1, osam minuta pre kraja.


Beostar 6 : 8 Vitez
Tisza Volán 2 : 3 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob PBE PRE Por Bod
1 Partizan 12 9 1 2 0 31
2 Beostar 12 7 2 0 3 25
3 Tisza Volán 12 5 0 3 4 18
4 Crvena zvezda 12 2 1 0 9 8
5 Vitez 12 2 1 0 9 8