XS
SM
MD
LG

Prvenac Zvezde na startu nove godine

Hokejaši Crvene zvezde savladali su ekipu NS Starsa na gostovanju rezultatom 6:2 (2:1, 2:0, 2:1), u utakmici 12. kola Prvenstva Srbije igranom u nedelju u Novom Sadu. Beogradski crveno-beli su posle pet neuspeha zabeležili prvi trijumf u šampionatu, u premijernom meču u 2015. godini. Zvezda je slavila zaslužen trijumf na gostovanju NS Starsu u ledenoj dvorani "Spens", pošto je tokom 60 minuta igre prikazala bolju igru. Crvena zvezda je u Novi Sad stigla sa 20 igrača, dok je domaći sastav u svom prvom takmičarskom meču u ovoj sezoni nastupio sa samo 11 igrača u "polju", što se vrlo brzo pokazalo kao veliki hendikep. Gosti su dominirali tokom najvećeg dela meča tokom kojeg su uputili ukupno 55 udaraca na gol Novosađana, naspram samo 12 šuteva domaćina.

Najbolji u pobedničkom sastavu bili su Ljubomir Đorđević sa dva gola i jednom asistencijom, odnosno, iskusni Jovica Rus koji je jednom pogotku pridodao i tri asistencije. Golove za goste postigli su još Nenad Milinković, Marko Protić i Vladimir Đaković. Za ekipu iz "Srpske Atine" golove su postigli Vojislav Kozarski i Petar Pemac, koji su pored pogotka upisali i po asistenciju.

Ovom pobedom Crvena zvezda je preskočila na tabeli Vitez i sa prva tri boda nalazi se na četvrtom mestu (uz dva meča više), dok je NS Stars porazom u premijernom meču na poslednjem mestu kao jedina ekipa bez bodova.


Vitez 2 : 9 Partizan
Tisza Volán 4 : 10 Beostar
Tabela
Poz Tim Utak Pob PBE PRE Por Bod
1 Partizan 2 2 0 0 0 6
2 Beostar 2 2 0 0 0 6
3 Tisza Volán 1 0 0 0 1 0
4 Crvena zvezda 1 0 0 0 1 0
5 Vitez 2 0 0 0 2 0