XS
SM
MD
LG

Srdjan Urošević odlazi iz Ham Kama

Nema mnogo igrača sa ovih naših prostora koji brane boje klubova sa Skandinavskog poluostrva, možda se mogu nabrojati na prste jedne ruke i to sa dosta muke i uz pomoć interneta. Jedan od njih je Srđan Urošević, koji je poslednje dve sezone bio član norveškog Ham Kama. Prva sezona u klubu nije baš sjajno prošla, pre svega zbog povrede sa kojom se Urošević borio, ali je zato druga bila jako dobra i uspešna. Povreda je sanirana kako treba pa se Urošević publici u Norveškoj predstavio u punom sjaju:
- Jeste, bilo je u početku teško zbog te povrede, ali sam strpljivo čekao dan kada ću da zaigram i pokažem ono zbog čega su me čelni ljudi Ham Kama doveli u klub. Ove sezone bio sam asistent, strelac, nekoliko puta proglašen sam i za igrača utakmice, tako da kada sumiram vreme provedeno u Norveškoj, veoma sam zadovoljan – započinje razgovor Urošević.

Posle dve zime u Norveškoj, došao je red da Urošević ponovo oseti i beogradske zimske dane. Pošto je norveška liga već završena, visoki srednjak, u Beogradu trenira već nekoliko dana sa kondicionim trenerom u koga ima puno poverenje. Polako se vraća u uobičajeni režim treninga koji je karakterističan za ostatak Evrope. Treba li to da znači da će Urošević da se spusti u toplije krajeve Evrope:
-  Verovatno je da će tako i biti, tu sam u Beogradu gde treniram sa kondicionim trenerom po posebnom programu, što će mi pomoći da spreman dočekam prelazni rok – kaže Urošević.

Nije isključeno da će se karijera nastaviti u još jednoj "skijaškoj" zemlji, Austriji:
- Ponude tog kluba iz prestonice, postojale su još tokom sezone u Norveškoj, sada su se razgovori malo konkretizovali, pa ćemo videti. Te stvari prepustio sam menadžeru Mariću, koji će me kad bude trebalo obavestiti o krajnjem ishodu. Ja sam tu, uživam u treningu i Srbiji, a za ostalo ima vremena – završava Urošević koji postaje pravi kolekcionar atipičnih fudbalskih zemalja za naše fudbalere, pošto je jednu sezonu proveo i u Iranu.