XS
SM
MD
LG

Stefan Marković (Tekvondo klub Zmaj) svodi račune

 

Još jedna uspešna godina

   Tekuća godina broji svoje poslednje dane. Svode se računi, a oni kažu da je izuzetno uspešna za Stefana Markovića (12), člana Tekvondo kluba Zmaj iz Pećinaca. Po svim kriterijumima jedan je od naboljih sportista u pećinačkoj opštini

   - Ovu, 2014. godinu započeo sam vrlo dobro - kaže Stefan, nosilac crnog pojasa u tekvondou - Na „Kupu Šapca“, međunarodnom turniru, u konkurenciji 617 takmičara iz 7 zemalja, osvojio sam u svojoj kategoriji prvo mesto i zlatnu medalju. Medalju istog sjaja osvojio sam i na 15 „Trofeju Beograda“ (684 takmičara iz 10 zemalja). Konačno, na nedavno održanom Međunarodnom turniru„Elit open“ u Rumi, nakon tri pobede, došao sam do prvog mesta. Do kraja godine predstoji mui još „Milenijum open“ u Vršcu.

   Stefan Marković je već šest godina reprezentativac Srbije. Posle svakog takmičenja, njegova kolekcija medalja je bogatija: teško se odlučuje za najdražu.

   - Ne mogu zaboraviti 2010. godinu - nastavlja Stefan - Bio sam najbolji na Prvenstvu i Kupu Srbije, a na nezvaničnom Prvenstvu sveta u Nemačkoj, iako sam bio ubedljivo najmlađi takmičar u svojoj kategoriji, osvojio sam bronzanu medalju.

   Kako do uspeha?

- Mnogo odricanja, uz svakodnevne treninge - ističe Stefan Marković - Jedan dan treniram u Pećincima, drugi u Rumi. Za sve uspehe i osvojene medalje na Prvenstvima i Kup takmičenjima na nivoima Vojvodine i Srbije, kao i na međunarodnim turnirima, zaslužni su moj trener Borislav Krstić i Opština Pećinci. Zahvaljujući njoj, kao dobar sportista, bio sam letos na moru.

 

Stefan Marković