XS
SM
MD
LG

Sombor : Održani trojni susreti gradova Baje,Osijeka i Sombora

Grad Sombor  je proteklog vikenda bio domaćin prvih sportskih susreta na nivou tri grada, iz tri susedne države. Naime , povodom Međunarodnog dana tolerancije(16. 11.) održana je jednodnevna sportsko-rekreativna manifestacija pod nazivom "Gradovi otvorenog srca"na kojoj su učestvovali predstavnici grada Baja (NR Mađarska) , Osijeka (Republika Hrvatska) i Sombora (Srbija). Cilj ove manifestacije je bilo povezivanje tri pogranična grada i unapređenje međuljudskih odnosa u oblasti sporta i rekreacije, gde se kroz igru i druženje razmenjuju iskustva i više zbližavaju sportisti ova tri mesta.

Manifestaciju je otvorio Žika Gojković, presednik Sportskog saveza grada Sombora,a ispred grada domaćina , prisustvovao je i Dragan Nenadov, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu. Danča Balint i Adam Havaši, bili su predstavnici gradskog veća Baje, a Zdenko Brkić, Zoran Pupovac i Gordana Veselić ispred grada Osijeka. 

Prvi susret, kojeg je organizovao Sportski Savez grada uz tehničku podršku Sportskog Centra "Soko", održan je na nekoliko sportskih borilišta u gradu zelenila, a učesnici su se takmičili u pet sportskih disciplina: mali fudbal, sreetball,stoni tenis, bowling i pikado. Najviše uspeha na ovom prvom susretu, imali su sportisti grada domaćina, koji su pobedili na četiri od pet sportova,a gostima iz Osijeka je pošlo za rukom da se okite zlatom samo u stonom tenisu.

Završetak susreta obeležen je dodelom medalja , pehara, diploma i plaketa,i zajedničkim ručkom u Domu učenika , na kojem su se svi učesnici družili u jednoj opuštenoj atmosferi, i dogovorili da se naredni susret održi u Osijeku na proleće 2015 godine