XS
SM
MD
LG

Radnički u Lučane po bodove

Sutra se igraju utakmice 12. kola Superlige u kojem Radnički 1923 sutra igra u Lučanima, protiv Mladosti. Bod osvojen protiv OFK Beograda, prošle nedelje na stadionu „Čika Dača“, uneo je optimizam u redove kragujevačkog superligaša, i veru da sa ovog gostovanja mogu da se vrate neporaženi.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare pred susret u Lučanima, na kojoj su pored novog trenera Neška Milovanovića, učestvovali fudbaleri Vuk Sotirović i Milan Ćulum, više se govorilo o novoj atmosferi u ekipi posle osvojenog boda sa „romantičarima“, nego o protivniku. Opšta je ocena da je novi trener uneo u svlačionicu novu energiju, koju je preneo na igrače, i doprineo da se reše neki problemi, koji su imali uticaj da su bodovi neočekivano odlazili sa stadiona „Čika Dača“.

   Sa konferencije za novinare pred gostovanje Radničkog u Lučanima (Foto: M. Jovičić)

Trener Milovanović je priznao da za sedam dana, kako kaže, nije mogao sve da dovede u red, ali je potvrdio da se poboljšava forma ekipe. Na prethodnoj utakmici nije postignut gol, ali je primećena veća borbenost i želja da se i to ostvari.

- Uvek sam uz svoje igrače i u dobrim i teškim trenucima, a oni moraju da izađu na teren i pokažu ono što su pokazali protiv OFK Beograda. Nedostajao nam je samo gol. Da smo i u tome uspeli sve bi bilo na mestu. Međutim, za sedam dana ne možemo sve da dovedemo u red. Igrači su imali nekih međusobnih problema i to je rešeno. Iz dana u dan ulazimo u profesionalnu formu. Nadam se da ćemo već u Lučanima pokazati igru kao protiv OFK Beograda i da će to dati rezultat koji očekujemo – rekao je trener Milovanović.

U taboru Radničkog 1923 cene kvalitete sutrašnjeg protivnika, ali veruju da imaju igrače, koji će moći da mu se suprotstave.

- Ekipa Mladosti, koju uspešno vodi kolega Nenad Milovanović, je u takmičarskoj formi i dobro igra kod kuće. Zna dobro šta želi i kako do toga da dođe. Ima fantastičnu zadnju liniju i čeka nas izuzetno teška utakmica. Vrlo dobro znamo gde smo i koje mesto zauzimamo na tabeli. U ovaj meč ulazimo bez kalkulacija, jer nam je svaki bod dragocen. U Lučanima se nećemo braniti. Idemo da ostvarimo što bolji rezultat. Ovaj sastav ekipe zaslužuje bolje mesto na tabeli, tako da se nadam da ćemo se iz Lučana vratiti podignute glave – optimistički je izjavio trener Neško Milovanović na jučerašnjem susretu sa novinarima.

I igrači su saglasni da je dolazak novog šefa stručnog štaba promenio raspoleoženje u svlačionici i na treninzima. Sve je vidljivije da i i igrači, koji sentimentalno nisu mnogo vezani za Kragujevac i Radnički 1923, shvataju ozbiljnost situacije u kojoj se klub nalazi i žele da se iz tog stanja što pre izađe.

- Atmosfera je bila malo poljuljana, ali od dolaska novog trenera svakog dana sve je bolje. Zadovoljan sam radom i odnosom igrača prema dresu koji nose. Mislim da smo na prethodnoj utakmici pokazali da možemo da se borimo više i bolje nego na ostalim susretima. Falio nam je samo gol, ali najvažnije je da nismo izgubili i da smo uspeli da osvojimo bod i krenemo sa mrtve tačke. Znamo da nas čeka teška utakmica u Lučanima. Mi moramo svakog protivnika poštovati, ali ne da i da se plašimo od njega. Putujemo u goste ekipi koja je parirala i Partizanu. Smatram da i Mladost ima svojih slabosti, koje ćemo mi, nadam se, uspeti da iskoristimo i osvojimo bodove – procenjuje Vuk Sotirović, prvotimac Radničkog 1923, koji je pogotkom protiv Voždovca u Beogradu svojoj ekipi obezbedio jedinu pobedu u dosadašnjem toku prvenstva.

Slično razmišlja i iskusni vezista Milan Ćulum, koji j u Kragujevac došao iz Radničkog iz Niša.

- Dolazak novog šefa stručnog štaba sa sobom je doneo i energiju, koju je uspeo da prenese na nas igrače. On je pokazao da voli ovaj klub i tu ljubav preneo je i na nas koji nismo tako sentimentalno vezani za ovaj klub. Međutim, iz dana u dan počinjemo da se osećamo kao i oni koji su ovde duže. Nadam se da će ljudi i iz drugih struktura dati podršku treneru Milovanoviću kako bi sa još većom energijom uspeo da u ekipu uklopi mlade igrače i izdigne je na mesto koje Radnički zaslužuje. O susretu u Lučanima mogu da kažem da nam neće biti lako, jer nas čeka teško gostovanje. Nemamo pravo da pretimo, jer svima gledamo u leđa, ali imamo kvalitet i sa energijom koju smo pokazali protiv OFK Beograda i mirnoća, kada je pas igra i završnica u pitanju, nadam se da ćemo da se vratimo neporaženi – očekivanja su veziste Ćuluma pred sustrašnji meč Radničkog 1923 u Lučanima.

Trener Neško Milovanović za sustrašnji meč neće moći da računa na Nemanju Vidića, zbog isključenja na prethodnoj utakmici sa OFK Beogradom i Lazara Rosića, koji će pauzirati zbog parnih kartona. Međutim, ekipi su se priključili Borislav Terzić i Predrag Jović, koji su se oporavili od povreda, kao i duže povređeni mladi napadač Dejan Miljuš.

Sutrašnji susret Maldost – Radnički 1923 na stadionu u Lučanima počinje u 13,30 minuta.

 


Radnički (N) 0 : 0 Voždovac
Borac 3 : 3 Partizan
Novi Pazar 2 : 0 Donji Srem
Napredak 2 : 3 Rad
Spartak 1 : 0 Čukarički
Vojvodina 3 : 1 Radnički 1923
Jagodina 5 : 3 OFK Beograd
Crvena zvezda 3 : 1 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 30 21 8 1 71
2 Crvena zvezda 30 19 7 4 64
3 Čukarički 30 16 9 5 57
4 Vojvodina 30 16 4 10 52
5 Novi Pazar 30 13 8 9 47
6 Rad 30 13 4 13 43
7 Mladost 30 11 7 12 40
8 OFK Beograd 30 10 9 11 39
9 Radnički (N) 30 9 10 11 37
10 Jagodina 30 10 5 15 35
11 Spartak 30 9 7 14 34
12 Voždovac 30 9 7 14 34
13 Borac 30 8 9 13 33
14 Napredak 30 8 7 15 31
15 Donji Srem 30 6 8 16 26
16 Radnički 1923 30 4 7 19 19