XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Andrea Arsović i Dragan Donević laureati JSD Partizan

BEOGRAD, 4. oktobar (Info centar).- Strelac Andrea Arsović proglašena je za najbolju sportistkinju u seniorskoj konkurenciji u 2014. u Jugoslavenskom sportskom društvu Partizan povodom 69. rođendana crno belih, dok je njen trener Dragan Donević izabran za najboljeg trenera. Priznanja su uručena na prigodnoj svečanosti u Sportskom centru Telepotik u prisustvu velikog broja sportista, stručnjaka, sportskih radnika, veterana i uglednih zvanica.

- Velika je čast biti dobitnik ovog prestižnog priznanja i svrstati se uz velikane crno-bele porodice, poput košarkaškog stučnjaka Duleta Vujoševića, vaterpolo legende Igora Milanovića, fudbalskog stratega Ljubiša Tumbakovića i drugih. Ovo je ujedno i podsticaj da zajedno sa Andreom u narednom periodu treniramo još bolje i pripremimo se za velika iskušenja koja nam slede.

Arsovićeva je otvorila i izložbu “Jedna adresa - iste boje dresa” u Ušće šoping centru sa hokejašem Partizana Nenadom Rakovićem. Donirala je i streljačku jaknu i opremu u kojoj gađa za postavku na izložbi. Andrei Arsović pripalo je i posebno priznanje za ekipno zlato se evropskim rekordom i pojedinačno srebro na Šampipnatu Evrope vazdušnim oružjem u Moskvi. Ove godine osvojila je i bronzu na Svetskom kupu u Minhenu. Kruna sezone je bilo Svetsko prvenstvo u Granadi , gde je osvojila olimpijsku kvotu i ekipnu bronzu i postigla najbolje rezultate u sezoni uz jedan državni rekord..

Najbolji sportista - senior JSD Partizan je Velimir Stjepanović (plivanje) osvajač dve zlatne medalje na EŠ u Berlinu.

Najbolja seniorska ženska ekipe je odbojkaški klub, a muška košarkaški klub. U juniorskoj kategoriji najbolji su ženski vaterpolo klub i muški tim biciklističkog kluba, odbojkašica Tijana Bošković i vaterpolista Ognjen Stojanović. Biciklistkinja Nada Opačić je najbolja pionirka, a najbolji pionir je rukometaš Nikola Ivanović.

Anđelko Mučibabić, potpredsednik Atletskog kluba Partizan, proglašen je za najboljeg sportskog amaterskog radnika. Posebna priznanja za domaće šampionske i kup titule dobili su ženska ekipa streljačkog kluba, ženski odbojkaški klub, karate klub (ženska ekipa u katama), košarkaški klub i hokejaški klub.

Nagrađdni su i sportisti crno bele pordice za osvojene svetske i evropske medalje.