XS
SM
MD
LG

Srpski derbi otvara regionalnu ligu

Posle uspešnog starta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, vaterpolisti Radničkog startuju u regionalnoj Triglav vaterpolo ligi, duelom sa Partizanom. Utakmica je na programu sutra (nedelja, 5. oktobar, 17.15) u bazenu Sportskog centra „Banjica“.

Trener šumadijskog tima, Uroš Stevanović, ističe da je prelazni rok dugo trajao, ali da je na kraju zadovoljan formiranom ekipom.

Sa konferencije za novinare pred duel sa Partizanom (Foto: VK Radnički)

- Sastav je osetno promenjen u odnosu na prošlu sezonu. Otišlo je nekoliko najboljih igrača. Doveli smo veliki broj novih vaterpolista, što iskusnijih, što mlađih koji treba da iskoriste ovu sezonu za afirmaciju. Pred nama je veliki broj utakmica, a ciljevi su nam pre svega vezani za domaće trofeje, koji su nam izmakli u protekle dve sezone. Mislim da ova ekipa može da ispuni naše ambicijeocenjuje Stevanović.

On je dodaje utakmica sa Partizanom važna i zato što će se ti bodovi, najverovatnije, prenositi u domaće prvenstvo.

- „Crno-beli“ imaju još mlađi sastav u odnosu na prošlu sezonu, sa trojicom seniorskih reprezentativaca, dok su svi ostali omladinski šampioni Evrope. To je mlada i ambiciozna ekipa koja poseduje kvalitet i verujem da će kroz izvanredan rad sa Vladimirom Vujasinovićem i velike utakmice podizati nivo igre i na kraju sezone biti konkurentni za trofeje. Imamo imperativ pobede, ali ne potcenjujemo protivnika kaže Stevanović.

Na konferenciji za novinare predstavljen je i novi golman Radničkog, StefanŽivojinović, koji je došao upravo iz Partizana, a ovog leta pod kapicom seniorske reprezentacije Srbije imao je zapaženu ulogu na Svetskom kupu, odakle je pored zlata doneo i trofej namenjen najboljem golmanu šampionata.

- Izuzetno mi je drago što sam došao u Radnički, pogotovo što sam sa trenerom Urošem Stevanovićem sarađivao u mlađim kategorijama Partizana, a zatim i u reprezentacij. Triglav liga je odlična za vaterpolo u regionu. Mislim da će doprineti popularizaciji ovog sporta. Prvu utakmicu igramo baš protiv Partizana, u kojem sam proveo 17 godina, i osećanja su mi pomešana pred taj duel, ali daću sve od sebe da pobedom otvorimo ovo takmičenjeističe Živojinović.

Prvu utakmicu pred domaćom publikom Kragujevčani odigraće u sredu, 8. oktobra, od 18,30 časova, protiv splitskog POŠK-a, a karte za taj duel već su u prodaji, na info pultu bazena, po ceni od 200 dinara.