XS
SM
MD
LG

Sudija pokvario derbi u Lebanu

U nedelju je u Lebanu bio praznik fudbala, ekipi Radana gostovao je proslavljeni tim Jugoslovenskog fudbala ekipa Bora, koja se posle dužeg vremena, kao i Radan vratio na srpskoligašku scenu. Derbi 7.kola Srpske lige "ISTOK" opravdao je očekivanja. Gradski stadion u Lebanu je bio poprilično ispunjen. Od samog početka utakmice Radan je nametnuo svoj stil igre, imao je loptu u svom posedu, krenuo je da kroji akcije i da konstantno napada i igralo se dosta na sredini terena. Gosti iz Bora su se opredelili da igraju defanzivno i pokušavali su da preko kontranapada ugroze gol domaćih, ali u prvom poluvremenu nisu nijednom ozbiljno pripretili golmanu domaćih Mirdžiću.

Glavni arbitar ovog meč Aleksandar Ilić iz Paraćina je u već nervoznom derbiju ulio još veću nervozu. Nije se snašao u obavljanju svog posla, skoro svaki faul je sankcionisao kao žuti karton. Nije imao milosti ni prema domaćim, ni prema gostujućim igračima, delio je kartone i šakom i kapom, i zaslužene i nezaslužene. Pravio je katastrofalne greške, nije uspeo da uspostavi kriterijum sudjenja i to je izazvalo revolt igrača oba tima, kao i veliko nezadovoljstvo domaće publike. Prava drama usledila je zbog prigovora na sudjenje i tada je igrač domaćih Igor Pešić dobio drugi žuti karton, a potom i crveni u 35.minutu.

Gosti iz Bora su potom počeli više da igraju i imali su u tom periodu i veći posed lopte. U finišu prvog poluvremena, u 44. minutu, iskusni Dejan Stamenković upošljen od strane Nenada Mitrovića, uspeva da probije odbranu Bora i postiže prvi pogodak za Radan. U drugom poluvremenu Borani su krenuli agresivnije da igraju i prvi put ofanzivno, jer nisu više imali šta da čekaju. Domaćin se, iako sa igračem manje na terenu, čvrsto držao i preko Miloša Stankovića i Dejana Stamenkovića po boku pokušavao da ugrozi golmana gostiju. Stalna pretnja po gol gostiju bio je Nenad Mitrović, ali je u nekoliko navrata bio neprecizan. U drugom poluvremenu igralo se otvoreno i napadački, napadali su i jedni i drugi, ali promene rezultata nije bilo.

Od 76. minuta i Borani su zbog crvenog kartona ostali sa desetoricom na terenu, pa su rivali u završnicu ušli brojčano izjednačeni. Radan je tada ponovo preuzeo kontrolu lopte i vršio atake na gol Borana. U 82. minutu rezervista Ivan Stojanović probio je po boku i iz mrtvog ugla, a uz pomoć domaćeg igrača matirao golmana gostiju i najavio konačni trijumf svog tima. Gosti su počasni pogodak postigli u 92.minutu iz gužve u šesnaestercu iz situacije koji su domaći igrači i navijači ocenili kao sumnjivu. Navijači Radana ispratili su pulene Srdjana Kocića gromaznim aplauzom, koji su i zaslužili na osnovu dosadašnjih rezultata, a Lebane je i dalje neosvojiva tvrdjava za goste. U sledećem kolu, u okviru 8.kola Srpske lige "ISTOK", gostuju ekipi Timoka iz Zaječara.

FK Radan se priključio humanitarnoj akciji "Zajedno za Stefana", a radi se o Stefanu Đorđeviću (24g.), mladom studentu iz sela Bošnjaca, kraj Lebana, kome je potrebna hitna transplatacija srca. Kutija u kome su gradjani mogli da prilože novac, bila je postavljena u nedelju na utakmici protiv Bora.


Radan (Lebane) 2:1 OFK Bor (Bor)

Gradski stadion u Lebanu, gledalaca: 800, sudija: Aleksandar Ilić (Paraćin), strelci: 1:0 Stamenković u 42.minutu, 2:0 Stojanović u 82.minutu, 2:1 Krstić u 90+2.minutu, žuti kartoni: D.Stanković, M.Jović, Pešić, Momčilović, Petrović, Stamenković (Radan), Cokić, Čovrtanović, Stanojević, Mašić (Bor), crveni kartoni: Pešić (Radan) u 35.minutu, Stanojević (Bor) u 76.minutu.

RADAN: Mirdžić, Milan Stanković, Milan Marković (Stojanović), D.Stanković, Jović, Pešić, Momčilović, Petrović (Kostić), Mitrović, Miloš Stanković, Stamenković (Miloš Marković)

BOR: Trailović, Janković, Nikolić, Cokić, Čovrtanović (Stojanovski), Stanojević, M.Terzić, Krstić, Mladenović, Jovanović, Mašić (I.Terzić).


Radnički (S) 2 : 1 Ozren
Kopaonik 0 : 1 Đerdap
Car Konstantin 3 : 3 Timok
Radan 2 : 1 OFK Bor
Tabane 1970 2 : 0 Trstenik PPT
Dinamo 1 : 0 Timočanin
Sinđelić 0 : 0 Radnički (P)
Hajduk Veljko 0 : 2 Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radan 7 5 2 0 17
2 Dinamo 7 5 1 1 16
3 Timok 7 4 2 1 14
4 OFK Bor 7 4 1 2 13
5 Trstenik PPT 7 4 1 2 13
6 Radnički (P) 7 3 3 1 12
7 Timočanin 7 4 0 3 12
8 Sloga 7 3 2 2 11
9 Car Konstantin 7 3 1 3 10
10 Tabane 1970 7 3 0 4 9
11 Ozren 7 3 0 4 9
12 Đerdap 7 3 0 4 9
13 Kopaonik 7 1 2 4 5
14 Sinđelić 7 1 2 4 5
15 Radnički (S) 7 1 1 5 4
16 Hajduk Veljko 7 0 0 7 0