XS
SM
MD
LG

Radnički kreće na Ligu šampiona

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog otputovali su danas u Marselj, gde će od četvrtka do nedelje učestvovati na turniru prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi rival Šumadinaca je domaći Marselj, u četvrtak od 19 sati, u petak od devet Kragujevčani se sastaju sa mađarskim OSC-om, a u 18 sa gruzijskim Ligamušom. U subotu od 20,30 časova odmeriće snage sa ruskim Spartakom iz Volgograda, a u nedelju od 11 sa napuljskim Posilipom.

S obzirom na to da u narednu fazu prolazi pet od šest timova, a da plasman ne utiče na dalji žreb, Uroš Stevanović, trener Radničkog, ističe da turnir nema veliki rezultatski značaj:

- Posle prijateljskog turnira u Sarajevu, i na ovom ćemo se truditi da se dodatno uigramo i podignemo formu, kako bismo spremni dočekali drugi krug kvalifikacija. Imamo mnogo novih igrača i sigurno je da nismo najspremniji, što ne bi ni trebalo da budemo u ovom trenutku.

Stevanović dodaje da je turnir ujednačen i da nema favorita.

- Sve ekipe poseduju određeni kvalitet i svako svakoga može da pobedi, pogotovo što je ovo početni deo sezone i pitanje je koliko su timovi uigrani. OSC je kupio pola Egera i Segedina, Marsej je angažovao četvoricu-petoricu dobrih pojačanja, Posilipo je standardno treća ekipa u Italiji, dok je Spartak ruska reprezentacija u malom. Sve ekipe su tu negde, na gol razlike pcenjuje protivnike Stevanović.

Bek Dušan Marković, osvajač Svetske lige i Svetskog kupa sa seniorskom reprezentacijom Srbije, slaže se sa trenerom da završna pozicija nije mnogo bitna, ali smatra da će ekipa ad iskoristi ovaj turnir za dodatno uigravanje, po taktičkim zamislima trenera Stevanovića.

- Iskoristićemo priliku da što bolje upoznamo rivale, jer ćemo, najverovatnije, sa nekima od njih da se sastanemo u narednim fazama takmičenja. Pojačani Mađari su vrlo neugodni, što su i pokazali na turniru u Oradei, pobedom nad Solnokom. Posilipo je klasična italijanska ekipa, igra savremeni vaterpolo i svakoga može da iznenadi, a ni Marselj neće biti lak protivnik, jer njegovi igrači čine 80 posto reprezentacijezaključuje Marković.

Za Kragujevčane najmanja nepoznanica je Spartak, sa kojim su se prošle godine susreli u istoj fazi takmičenja i trijufmovali sa 13:8.

- Spartak je iskusna i fizički vrlo jaka ekipa, pa ni nju ne smemo da potcenimo. Jedini autsajder je Ligamuš, o kojem ne znamo mnogo, toga, a meč sa njima iskoristićemo za dodatno uigravanjeističe Marković.