XS
SM
MD
LG

Baraž ZM: Baljevčani ostali zonaši

Pobedom u revanš meču baraža Zone "Morava" nad ekipom Kopaonik iz Leška rezultatom 3:2, fudbaleri Rudara i naredne sezone takmičiće se u Zonskoj ligi "Morava". Posle prve pobede u sredu u Lešku sa 2:0, domaćin je u susret ušao mirno, dok su gosti pokušali da se revanširaju. U takmvoj igri u prvih 25.minuta viđen je odličan fudbal sa mnogo prilika na obe strane. Pripretio je domaćin preko danas odličnog Simića u 6. i 10.minutu, dok su gosti imali odličnu šansu u 17.minutu da dođu do vođstva. Rudar je imao inicijativu i imao je više loptu u svom posedu, finiš prvog dela ponovo je doneo dosta uzbuđenja. Simić i Nedeljković su imali prilike za Balejvčane, dok su na drugoj strani pretili Tomić i Lešević. Drugo poluvreme otvorili su Leštani šansom R.Leševića, a Rudar preko kapitena Grkajca. Krenuli su gosti na sve ili ništa i u 59.minutu stigla je kazna. Posle kornera za Kopaonik usledila je odlična kontra iz tri poteza, a danas najbolji pojedinac meča Filip Simić lepim špogotkom dovodi Rudar u vođstvo. Baljevčani su do drugog gola stigli u 73.minutu preko rezerviste Matovića koji se dva puta upisao u listu strelaca. Kopaonik je sa dva pogotka Milunovića iz slobodnog udarca samo ublažio poraz i pokazao da ekipa sa Severa Kosova itekako ima kvalite za zonski stepen takmičenja. Lepu fudbalsku predstavu pokvarili su protesti gostujućih igrača što je dosta dobri sudija Milićević iz Ivanjice sankcionisao sa dva crvena kartona Jovanovića i M.Leševića. Igrač utakmice: Filip Simić (Rudar).

                                     RUDAR - KOPAONIK (LEŠAK)   3:2 (0:0)

Baljevac. Stadion Rudara. Gledalaca: 200. Sudija: Milićević (Ivanjica).Strelci: Simić u 59, Matović u 73. i 81.minutu za Rudar. a Milunović u 75. i 88.minutu za Kopaonik. Žuti kartoni: Grkajac, Pokimica (Rudar), Stanojkov, Ristić, Vučićević (Kopaonik). Crveni kartoni: Jovanović, M.Lešević (Kopaonik).

RUDAR: Vrndić, D.Pešović, Pokimica, Grkajac, Banović, S.Jemuović, Simić, M.Jemuović, Bogojević (Idrizović), Nedeljković (P.Pešović), Ćurulija (Matović).

KOPAONIK: Vučićević, Milunović, Kostović (Biševac), Milenković (Ristić), Mišković (Veljović), Tomić, Vukićević, M.Lešević, R.Lešević, Stanojkov, Jovanović.

                                   FK Rudar sezona 2013/114