XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Iz Frankfurta nanišanile Minhen

MINHEN, 6. jun (info centar).- Zorana Arunović i Jasna Šekarić završile su pripreme u Frankfurtu na Odri i priključile su se ostatku reprezentacije koji će od 6. do 12. juna učestvovati na Svetskom kupu na olimpijskom strelištu u Minhenu.

- Sa reprezentacijom ćemo odraditi zvanični trening u subotu, a već u nedelju ćemo gađati prvi deo MK pištoljem 30 metaka precizno – kaže Jelena Arunović, trener reprezentacije.- Uslovi za pripreme u Frankfurtu na Odri bili su zaista izuzetni. Nemci imaju izvanredne objekte i prvo je zadovoljstvo da se trenira u takvim uslovima. Učestvovali smo i na turniru u ovom gradu. Zorana Arunović je bila prva MK i druga vazdušnim pištoljem, Jasna Šekarić je oba puta gađala u finalu i zauzela peto i šesto mesto. Takmičenje nam je poslužilo da vidimo gde smo pred dva Svetska kupa u Minhenu, a potom i u Mariboru od 12. do 20. juna.

U Frankfurtu na Odri bile su i selekcije Belorusije, Poljske i deo nacionalnog tima Nemačke i svi su se preselili u Minhen. Jelena Arunović je istakla:

- U Minhenu će sigurno biti “atomska” konkurencija, kao i svake godine, a to isto očekujem i u Mariboru. Nadam se da će biti lepih vesti iz Nemačke i Slovenije. Zahvaljujem se u ime strelaca Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije i Streljačkom savezu Srbije koji nam finansijski a i logistički pomažu u sprovođenjeu programa čiji je cilj osvajanje olimpijskih viza u Granadi na Šampionatu sveta u septembru.

U Minhenu će puškom gađati Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović i Stevan Jovanović („Čika Mata“, Kragujevac), Milenko Sebić („Akademija Maksimović“) i Andrija Milavanović (Niš) kao i Ivana Maksimović i Dragana Todorović (obe „Akademija Maksimović“), Andrea Arsović (Partizan), Milica Babić (Novi Sad) i Jelena Živković (Jagodina).

Pištoljem za nove medalje gađaće Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice) Damir Mikec (Policajac) i Dimitrije Grgić (Akademac) kao i Jasna Šekarić i Zorana Arunović (obe Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Jasmina Grgić i Ana Alentijev (Smederevo) i Danica Rašeta (Zemun Centar).

Prva finala na Svetskom kupu u Minhenu su 8. juna vazdušnom puškom za muškarce (13,15) i vazdušnom puškom za žene (14,30). Istog dana muškarci će gađati MK pištoljem eliminacije, jer je prijavljeno više strelaca nego što ima mesta na strelištu, dok će žene gađati MK pištoljem 30 plus 30 metaka prvih 30 metaka precizno.

Na drugom Svetskom kupu ove sezone u Minhenu, učestvovaće 1.292 strelca iz 96 zemalja koji će u 15 olimpijskih disciplina ukupno 1.880 puta izaći na vatrenu liniju.