XS
SM
MD
LG

Startovale selekcije Dinama

Odigravanjem utakmica 1. kola, startovalo je vaterpolo prvenstvo IB savezne lige Srbije u vaterpolu, u kojoj se po drugi put takmiče i vaterpolisti Dinama. Sem pančevaca, učestvuje još sedam ekipa: ŽAK (Kikinda), Šabac, Zemun, Bečej 2005, Singidunum, Proleter (Zrenjanin) i Spartak (Subotica).
Već na startu Dinamovce je čekao težak posao, pošto su gostovali ekipi Bečeja, timu koji je do pre mesec dana igrao u Liga Kupu Srbije. Uprkos nedovoljnim treninzima, pančevački klub se dobro pokazao u Bečeju. Poražen je Dinamo rezultatom 11:8, po četvrtinama 3:1, 3:3, 4:4, 1:0, a mogao je mnogo bolje da prodje. Domaćinsko sudjenje, brojne greške i nedostatak koncentracije u samoj završnici, koštala su pančevce boljeg rezultata, ali tek je start prvenstva, i u klubu očekuju još bolja izdanja kako vreme bude odmicalo, a osnovni cilj u novoj sezoni je opstanak u ovom rangu takmičenja.
Trener ove ekipe je Zoran Badnjarević, koji je u Bečeju imao na raspolaganju ovaj sastav: Pavlović, Batur 1, Ovuka 4, Stević, Igić, Jaćimović 1, Mladenović, Fijatov 1, Erić, Bogojević 1, Josimović, Šehović, Marković, Vojinović. U subotu Dinamo se predstavlja ljubitljima vaterpola u Pančevu. U okviru 2.kola I B savezne lige Srbije, pančevci dočekuju na zatvorenom bazenu Sportskog centra na Strelištu, ekipu Singidunuma.

KUP Vojvodine 98 god. i mlađi

Jedna od najmladjih Dinamovih selekcija, generacija 1998 godište i mladji, bila je 14-15 februara u Zrenjaninu na Kupu Vojvodine, koji je ujedno bio i kvalifikacioni turnir za prvenstvo Srbije u ovom uzrastu. Pored Dinama, učestvovali su i domaćin Proleter, Vojvodina (Novi Sad) i Polet (Sombor). Dinamo je savladao domaćina sa 9:7 i somborce sa 5:3. Poraz je pretrpljen od Vojvodine rezultatom 7:4. Pančevci su zauzeli na ovom Kup-u drugo mesto, i samim tim se zajedno sa liderom Vojvodinom plasirali na završni turnir Prvenstva Srbije.
Trener ove uspešne selekcije je Slobdan Buca Stančul, a ekipu čine: Milosević Aleksandar, Stojanović Strahinja, Simonović Dragomir, Nemček Marko, Popović Stefan, Balčaković Marko, Česnak Marko, Novaković Stevan, Bisak Robert, Babić Andreja, Perović Dušan, Cvetanović Novak, Jakšić Mateja, Višekruna Despot, Višekruna Aleksa, Panajotović Dušan (kapiten), Gigov Ivan i Rančić Nikola.
Narednog vikenda na redu je KUP Vojvodine za generaciju 1997 godište, koje se održava u Bečeju, a na kojem će učestvovati šest ekipa.

Prvenstvo Vojvodine za vaterpoliste do 16 godina.


Starovali su i dinamovi šesnaestogodišnjaci. Proteklog vikenda odigrana su dva kola, a pančevci su pretrpeli dva poraza. Prvo su poraženi od Spartaka iz Subotice sa 11:4 (4:1, 3:1, 3:1, 1:1), dok su u drugom meču porašeni od ŽAK-a iz Kikinde sa 11:8 ( 2:3, 3:2, 1:2, 5:1). Ovu ekipu predvodi prvotimac seniorske ekipe Dinama Branislav Bogojević, koji ima na raspolaganju sledeći sastav: Bezbradica, Stanković, Stavrevski Đorđe, Bodiroga, Đorđević, Stavrevski Aleksandar, Beč, Ivetić, Krčadinac, Bojić, Kajganić, Najdenov, Srećković.
Protiv Spartaka strelci su bili Đorđević i Ivetić po 1 gol, dok je Aleksandar Stavrevski postigao 2 gola. Protiv ŽAK-a isti igrači su se upisali u strelce (A.Stavrevski 2, Ivetić 1, Đorđević 3), a priključio im se i Đorđe Stavrevski sa 2 postignuta gola. Za vikend pred nama, ova generacija odlazi u Suboticu gde će odigrati dve utakmice, 3 i 4 kolo Prvenstva Vojvodine. Protivnici su ekipe Vojvodine i Sente.