XS
SM
MD
LG

Izostao revanš Užičanima

Fudbaleri Radničkog 1923 proteklog vikenda nisu izgubili utakmicu sa Slobodom, ali nisu ni obradovali svoje navijače.

Iako se očekivalo da domaći tim, posle debakla u Pećincima (1:4), popravi utisak pred svojim navijačima i revanšira se Užičanima za poraz u jesenjoj sezoni, plan nije ostvaren. Posle nerešenog ishoda (1:1) na svom terenu su Kragujevčani izgubili dva boda od direktnog konkurenta u borbi za opstanak u ligi. Redosled na tabeli, posle podele bodova na stadionu „Čika Dača“, ostao je isti. Sloboda je zadržala jedanaesto, a kragujevački superligaš dvanaesto mesto, sa zaostatkom od dva boda, što bi se po onoj narodnoj reklo – „ista meta isto odstojanje“. Radnički 1923 nije iskoristio prednost domaćeg terena i podršku „crvenih đavola“, koji su na kraju, ipak, svoje ljubumce pozdravili aplauzom za borbenost i jer nisu izgubili od solidne ekipe Slobode, koja je imala tri boda u rukama.

Gosti iz Užica predstavili su se u Kragujevcu kao ekipa, koja zaslužuje bolji plasman na tabeli. Došli su do prednosti, ali je domaći tim izjednačio posle izvođenja penala, koji je Spalević realizovao iz dva puta. Sloboda je u većem delu utakmice igrala bolje i mora više da žali što nije osvojila ceo plen, iako ima dva boda više od Radničkog 1923.

Bojan Beljić i kapiten Darko Spalević zaslužni su za osvojen bod protiv Slobode (Foto: M. Jovičić)

U redovima kragujevačkog superligaša žale što im je izmakla pobeda, ali se na kraju, na osnovu igre koju su prikazali, dobio utisak da su zadovoljni i osvojenim bodom. Takvu ocenu dao je i trener Predrag Ristanović u izjavi posle utakmice sa Slobodom. Sa njom se slažu i igrači kragujevačkog superligaša, koji su uspeli posle vođstva protivnika da se vrate u igru i izjednače rezultat.

Jedan od zapaženijih u redovima kragujevačkog tima, Slavko Marić, koji je nosio i dres Užičana, slaže se da je nerešen rezultat realan odnos stanja na terenu.

- Igrao sam protiv kluba u kojem sam proveo prelepih godinu i po dana, ali emocije su bile po strani. Bodovi su bili preko potrebni i nama i Slobodi. U bespoštednoj borbi, koja se vodila na terenu postignuta su dva pogpotka, po jedan na obe strane. Sloboda je imala svoje, a mi naše šanse, ali kada se sve sabere i oduzme mislim da je nerešen rezultat najpravedniji ishod ovog susreta – ocenio je Marić.

Bojan Beljić borio se u toku cele utakmice, ali nije uspeo da postigne gol protiv svog bivšeg kluba. Nad njim je napravljen i penal posle kojeg je domaći tim izjednačio i spasao se od poraza.

- Kada je dosuđen penal bio sam usamljen na desnoj strani. Proturio mi je loptu Čadikovski. Izdržao sam jedan duel, ali je Lovrić, igrač Slobode, uklizao u želji da izblokira. Stigao sam pre do lopte i gurnuo je pored njega. Mislim da sam tom prilikom fauliran i da je penal bio opravdan. Bila je izuzetno teška utakmica zbog vremena i značaja bodova za obe ekipe. To je sputavalo lepršavu igru, ali se vodila bespoštedna borba na sredini terenea. Iako smo svi u klubu očekivali pobedu i da pobegnemo iz opasne zone, mislim da je podela bodova najrealnija. Očigledno da će nam svaka utakmica biti ovako teška i da ćemo se do poslednjeg kola boriti za opstanak. Mislim da imamo kvalitet i snage da isplivamo iz toga. Davaćemo na svakoj utakmici svoj maksimum, kao i na sledećoj koju igramo na Voždovcu. Pokušaćemo da izvučemo povoljan rezultat. To neće biti lako, ne samo protiv Voždovca, već ni na jednoj neće biti lako doći do bodova. Sedam-osam ekipa se bori za opstanak. Šteta je što nismo osvojili tri boda protiv Slobode, ali uspeli smo da se vratimo posle rezultata 0:1 i važno je da nismo izgubili – naglasio je iskusni prvotimac Kragujevčana.

Golman Radničkog Ognjen Čančarević kao i kod nekih primljenih golova na prethodnim utakmiucama, priznaje svoju grešku i kod vodećeg pogotka sa Slobode, ali veruje da se izgubljeni bodovi donekle mogu nadoknaditi u sledećm susretu na Voždovcu.

- Nabačenu loptu sa strane i šuta Pejovića pokušao sam da uhvatim, ali me lopta pogodila u koleno i izmigoljila iz ruku. Došla do protivničkog igrača Pejovića, koji je povratnu uputio slobodnom Brazilcu Tijagu i tako je pao gol. Bilo je mnogo posla za mene, ali mi je žao zbog primljenog gola. Međutim, gubili smo 1:0 i moramo biti zadovoljni i sa bodom. U sledećem kolu idemo u goste veoma dobroj ekipi Voždovca, kojoj nisu toliko potrebni bodovi kao nama. Sigurno je da ćemo mi u utakmicu ući sa više motiva i da možemo da donesemo bodove sa ovog gostovanja – očekivanja su golmana Čančarevića.

KapitenDarko Spalević dao je gol posle penala, ali mu je žao što njegova ekipa nije osvojila ceo plen. Nije bio mnogo raspoložen za razgovor i odmah posle utakmice sa Marićem otišao kolima sa stdiona “Čika Dača”. Bio je i nezadovoljan onim što je njegov tim prikazao i zbog gubitka dva boda.

- Odigrali smo loše, iako su nam bodovi bili preko potrebni kao i našem protivniku. Izgubili smo vredna dva boda, ali idemo dalje. Ima još da se igra. Zbog toga moramo protiv Voždovca da idemo na tri boda – poručio je Spalević, koji je pogotkom posle penala, ipak, spasao svoju ekipu od poraza.

U narednom kolu ekipa Radničkog 1923 odlazi na ”popravni” na Voždovac, potom sledi duel sa OFK Beogradom na “Čika Dači” i odlazak na noge Spartaku u Subotici. Od ishoda ovih susreta u mnogome će zavisiti sudbina kragujevačkog superligaša, koji je već propustio neke šanse da uveća bodovni saldo.

 


Radnički 1923 1 : 1 Sloboda Point
Rad 1 : 0 OFK Beograd
Partizan 1 : 1 Vojvodina
Radnički (N) 1 : 1 Javor Matis
Novi Pazar 2 : 2 Jagodina
Čukarički 1 : 0 Napredak
Spartak 1 : 2 Crvena zvezda
Voždovac 3 : 0 Donji Srem
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 22 17 2 3 53
2 Partizan 22 15 5 2 50
3 Čukarički 22 11 5 6 38
4 Novi Pazar 22 10 5 7 35
5 Jagodina 22 9 7 6 34
6 Vojvodina 22 8 10 4 34
7 Radnički (N) 22 7 10 5 31
8 Voždovac 22 8 5 9 29
9 Spartak 22 6 8 8 26
10 Napredak 22 6 7 9 25
11 Sloboda Point 22 6 6 10 24
12 Radnički 1923 22 5 7 10 22
13 Javor Matis 22 4 9 9 21
14 Donji Srem 22 4 8 10 20
15 OFK Beograd 22 5 3 14 18
16 Rad 22 5 3 14 18