XS
SM
MD
LG

Više sreće nego znanja, bodovi ipak upisani

U utakmici 15. kola Druge futsal lige Zapad odigranoj u sali Druge kragujevačke gimnazije Mašinac je savladao ekipu Raške - 6:5. Izuzetno rastrzana i haotična igra sa obe strane kakva ne priliči futsalskim ekipama, a kamoli kandidatima za ulazak u viši rang, okončana je srećno po kragujevački sastav. Da će meč imati ovakav tok, bar kada je reč o domaćem sastavu, ni bledoj senci ekipe koja je pre samo sedam dana izgarala i pružila odličnu partiju u Gornjem Milanovcu, nagovestio je njegov početak. U desetoj sekundi Marko Jovanović zatresao je mrežu Antića, a zbunjeni igrači Mašinca kao da su se pitali da li je meč uopšte počeo.

Neozbiljan pristup "mašince" je koštao totalne dekoncentracije u nastavku susreta, pa i ono malo konkretnih pokušaja Raščani su lako osujetili. Ipak, zahvaljujući grešci jednog gostujućeg fudbalera prilikom izvođenja auta, Mašinac dolazi do izjednačenja petnaest sekundi pre završetka prvog poluvremena, a svoj prvenac u dresu novog kluba postiže Nemanja Aničić. Treba napomenuti da su gosti sredinom prvog dela ostali bez golmana Branislava Cvetića zbog povrede kolena, a u nedostatku rezervnog čuvara mreže na gol je stao iskusni igrač Sneško Komljenović.

Uvodni minuti nastavka susreta doneli su bolju igru Mašinca koja je rezultairala sa dva gola. Nakon izuzetno grubog prekršaja nad Cvetkovićem dosuđen je kazneni udarac sa šest metara, a siguran realizator bio je Jovan Brdar. Samo dva minuta kasnije Milan Pajić postiže novi pogodak, pa se činilo da će utakmica mirno biti privedena kraju.

Međutim, tek onda slede uzbuđenja. U 27. minutu Jovanović se po drugi put upisuje u strelce i vraća neizvesnost, da bi Cvetković pet minuta kasnije svom timu opet doneo dvostruku prednost. U roku od 34. do 37. minuta desilo se ono što niko nije mogao ni da pretpostavi, a možda čak ni igrači iz Raške koji postižu tri gola i prelaze u vođstvo. Mrežu su tresli Jovanović treći put i Komljenović, a njima se pirdružio Brdar matirajući sopstvenog golmana.

I kada su svi prisutni pomislili da će "mašinci" pognutih glava napustiti teren usledio je neverovatan poslednji minut. Pedeset sekundi pre kraja nakon šuta Cvetkovića lopta pogađa Šćelovića i odlazi u gol za 5:5, a odmah zatim Aničić nakon gužve u šestercu u poslednjoj akciji na meču donosi trijumf Kragujevčanima.

Vremena da se izvuku pouke i sagledaju greške iz ovog duela nema puno. Već za sedam dana sledi novo iskušenje, i to najveće moguće u ovom trenutku, lider na tabeli mladi tim Ekonomca. Treneru Aleksandru Đokiću i njegovim igračima ne preostaje ništa drugo nego da zbiju redove u poslednja tri kola i iskoriste istorijsku šansu da klub odvedu u Prvu futsal ligu Srbije, a situacija na tabeli je takva da je još uvek sve u njihovim rukama.


Krčagovo 3 : 10 Ekonomac 2
Bajina Bašta 7 : 2 Užice
Fontana 7 : 3 Partenon
RB 4 : 2 Metalac Kolorado
Mašinac 6 : 5 Raška
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ekonomac 2 15 13 0 2 39
2 Mašinac 15 12 2 1 38
3 Fontana 15 11 1 3 34
4 Partenon (-1) 15 9 0 6 26
5 Raška 15 6 0 9 18
6 Krčagovo (-4) 15 7 0 8 17
7 Metalac Kolorado 15 5 0 10 15
8 RB 15 5 0 10 15
9 Bajina Bašta 15 3 0 12 9
10 Užice 15 2 1 12 7