XS
SM
MD
LG

Radnički napada Drugu ligu

Radnicki iz Berana je nastao tako što je čitava ekipa omladinaca Berana (22 igrača) izašla iz kluba sa 3 trenera: Ivicom Ćulafićem – trenerom koji ih trenira 6 godina, Nebojšom Asanovićem i Srđanom Milanovićem.

Kako u prvoj godini nisu stigli da prijave ekipu za takmičenje, 22 igrača su trenirala bez takmičarskih utakmica. Ove godine su se prijavili u Sjevernoj fudbalskoj Regiji i prvi su na tabeli ispred Pljevalja kojima “bježe” 3 boda . Ljetos su ekipu Radničkog pojačala 4 igraca iz Fk Berane- Nikola Vucinic, Aleksandar Bojovic, Darko Vucetic i Djuro Milanovic. Ova 4 igrača su igrala za Berane u Prvoj Ligi Crne Gore. Ambicija  kluba su ulazak u 2 ligu Crne Gore u kojoj će se naši mladi igraci afirmisati kao fudbaleri.

Treneri ovog kluba Ivica Ćulafić i Nebojša Asanović kazali su za naš portal da je cilj ovog kluba jačanje svih struktura u klubu. Postoji mogućnost da klub angažuje nekoliko fudbalera u prelaznom roku.

- S obzirom da je naš cilj u protekloj godini bio afirmacija kluba u takmičarskom smislu na svim nivoima gdje smo oformili sve selekcije moramo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima. U drugom dijelu šampionata planirali smo da nastavimo u istom ritmu na razvoju i afirmaciji kako kluba tako i svih selekcija – kazali su nam treneri ovog kluba.

Da li će biti pojačanja ?

-Imamo veoma mladu i perspektivnu ekipu koja tek treba da pokaže svoj potencijal. Naravno da razmišljamo o daljem napredovanju igrača, kako pojedinačno tako i timski, tako da planiramo da osvježimo ekipu sa određenim brojem igrača koji zadovoljavaju kriterijume i zahtjeve koje smo postavili za njihovo dalje fudbalsko napredovanje i razvoj.

Ciljevi Radnickog su?

-Ciljevi kluba su jačanje svih struktura u klubu,fudbalske baze kluba u igračkom smislu,stvaranje,napredovanje i afirmacija mladih igrača kako u ljudskom tako i u fudblskom smislu.