XS
SM
MD
LG

Tanja Malesija u svim tefterima

Tanja Malesija - foto: facebook.com/mestogabcikovo

Veliki uspeh je ostvarila ženska omladinska reprezentacija Crne Gore plasmanom u UEFA A Ligu, ostvaren u Slovačkoj u grupi sa domaćinom i Azerbejdžanom. Ostvarene su obe pobede uz dominantnu igru i visok nivo profesionalnosti kakav do sada nismo viđali na ovom nivou od reprezentacije Crne Gore.

Igračica koja je apsolutno skrenula pažnju svih u Slovačkoj na sebe je svakako Tanja Malesija, pravi lider cele ekipe i pouzdani centralni defanzivac koja je zatvarala sve prilaze svom golu, ali i uspešno započinjala akcije i opasno pretila iz svih prekida.

"Svi smo zadovoljni posle dve pobede, i posebno zbog načina na koji smo došli do njih. Dosta smo razgovarali sa našim trenerom Ivanom Tatarom i pripremali detaljno svaki segment igre. Imali smo jasan plan igre, način na koji se branimo i na koji ugrožavamo gol protivnika. Delovalo je sve besprekorno najviše iz razloga dobre organizacije, devojke su dale sve od sebe i naravno rezultat nije izostao", hvali svoj stručni štab komandant odbrane Tanja Malesija.

Veća grupa devojka iz ove garniture omladinske reprezentacije se ovom utakmicom i oprostila od državnog tima.

"Jeste, veliki broj devojaka je izlazno godište i drago mi je da je njihov oproštaj bio baš u velikom stilu. Motivacija svih je bila na najvećem mogućem nivou. Sve devojke su sjajno ispunile zadatke i osećala sam da smo imali kontrolu utakmice u svakom trenutku. Nadam se i verujem da će mnoge od njih u budućnosti zaduživati i dres A reprezentacije", ubeđena je Tanja.   

Nije tajna da su na tribinama u Slovačkoj primećeni mnogobrojni skauti iz Mađarskih, Nemačkih i Poljskih klubova, kao i da je tvoje ime završilo u svim tefterima.

"Čula sam i ja za to, bilo je nekih priča, međutim moji planovi trenutno su vezani za moj klub ŽFK Budućnost. Agenti vode računa o tome, moje je da se fokusiram na teren i da vredno treniram", stoji sa obe noge na zemlji Tanja Malesija. 


Igrač
Odbrana
Broj godina: 18

Budućnost
Podgorica
Prva liga Crne Gore
2022-2023
Ekonomist 1 : 6 Breznica
Zora 0 : 9 Budućnost
Mladost 2015 12 : 0 Cvetex
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Breznica 20 19 1 0 58
2 Budućnost 20 13 3 4 42
3 Ekonomist 20 8 3 9 27
4 Mladost 2015 20 7 3 10 24
5 Zora 20 6 4 10 22
6 Cvetex 20 0 0 20 0