XS
SM
MD
LG

Uručena priznanja “Ponos Šumadije 2013”

U prisustvu brojnih sportista i sportskih radnika sinoć su u organizaciji Skupštine grada i SD Radnički uručene plakete najuspešnijim sportistima, klubovima i pojedincima za rezultate i afirmaciju sporta u Kragujevcu “Ponos Šumadije” za 2013. godinu. Plava sala hotela “Šumarice” sinoć je bila mala da primi sve zaslužne sportiste, trenere i sportske radnike, koji su doprineli da Kragujevac napravi još jedan iskorak u sportu, kako na domaćoj tako i inostranoj sceni. Ušesnike sinoćnje, treće po redu, manifestacije “Ponos Šumadije” pozdravio je Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine u Vladi Srbije.

Sportisti i sportski radnici dobili su priznnja “Ponos Šumadije 2013

-Želim da se zahvalim gradu što iz godine u godinu postavlja fenomenalne rezultate na sportskom poljuu i šalje sliku koja je neophopdna kako gradu Kragujevcu tako i celokupnoj Srbiji. Kragujevac pokazuje da itekako vodi računa o mladima i načinu života. Mladima poručujem da se bave sportom, da nađu uzore, krenu njihovim putem i nadmaše njih same – poručio je ministar Udovičić.

Sinoćnjoj manifestaciji zbog zauzetosti nije prisustvovao gradonačelnik Veroljub Stevanović, ali se preko video-bima obratio učesnicima i nagrađenima čestitao na svemu što su uradili u ovoj godini:

- Kada smo završili prošlu godinu i rekli da je najuspešnija u istoriji grada i Šumadije nismo ni verovali da ćemo da iskoračimo još jedan korak napred. Međutim, iskoračili ste i čestitam vam. Mi ćemo sa svoje strane kao grad sa svima onima koji nas prate od novinara, radnika, trenera i ostalih pokušati da budemo sa vama, da vam pomognemo da da napravite novi korak u sportu, koji od vas očekujem.

Priznanja u vidu plaketa “Ponos Šumadije 2013” dobitnicima uručio je Jovan Pavlović Bojadžić, pomoćnik gradonačelnika za sport. Mediji su glasanjem putem interneta za najpopularnije proglasili Isidoru Sekulić, košarkašicu Radničkog, članicu kadetske reprezentacije Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na prvenstvu Evrope u Portugalu, a muškoj konkurenciji strelac paraolimpijac Dragan Ristić iz Kluba “Čika Mata”.

Sportisti i sportski radnici dobili su priznnja “Ponos Šumadije 2013Nagrada za jubilej pripala je najstarijem fudbalskom klubu u Srbiji “Šumadiji 1903”, koji je osnovan pre 110 godina, kada je Danilo Stojković “Čika Dača” doneo prvu loptu u Kragujevac.

Priznanje za “Evro izazov” pripalo je Vladimiru Čađenoviću, prvom fudbalskom sudiji iz Kragujevca sa znakom FIFA. Za poduhvat godine nagrađen je Nenad Luković, organizator prvog kragujevačkog polumaratona. Za najbolju sportsku manifestaciju nagrada je pripala Plivačkom mintingu “Kragujevac 2013”. Klub otkrovenje u ovoj godini bio je Atletski klub Radnički.

Predrag Kanački, tehnički sekretar Košarkaškog kluba “Radnički KG” dobio je priznanje za istaknutog sportskog radnika, a za životno delo proslavljeni bokser i trener Slavko Sorgić.

Dragan Ristić dobio je priznanje i za najusoešnijeg sportistu- paraolimpijca. Najuspešniji trener u ovoj godini je Ivan Božović iz Kluba malog fudbala “Ekonomac”, koji je osvajač duple krune i učesnik Lige šampiona. Priznanje za rad sa mlađim kategorijama pripalo je Sportskom klubu “Foka”.

Najuspešniji klub u ženskoj konkurenciji je Rukometni klub Radnički, a u muškoj Vaterpolo klub Radnički. Priznanje za najuspešniju juniorsku sportistkinju uručeno je Aleksandri Brđović, odbojkašici Kluba “Smeč 5” i junioru Jovanu Mićiću, atletičaru Radničkog.

Plaketu “Ponos Šumadije 2013” za najuspešnijeg sportistu u ženskoj senioprskoj konkurenciji pripalo je Katarini Stepanović iz Rukometnog kluba Radnički, a u muškoj konkurenciji Filipu Filipoviću, vaterpolisti Radničkog. Specijalno priznanje za afirmaciju sporta uručeno je doskorašnjem kapitenu Vaterpolo kluba Radnički Vanji Udovičiću, sada ministru za sport i omladinu u Vladi Srbije.

U ime nagrađenih na sinoćnjoj manifestaciji “Ponos Šumadije 2013” zahvalio se Filip Filipović, vaterpolista Radničkog.