XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Arunovićeva prva i druga, Arsovićeva druga, Maksimovićeva i Zlatić treći na svetskim rang listama!

MINHEN, 1. decembar (Info centar).- Međunarodna federacija streljačkih sporotva (ISSF) čije je sedište u Minhenu objavila je konačne svetske rang liste za 2013. na kojima je Zorana Arunović zauzela prvo i drugo mesto, Andrea Arsović drugo, a Ivana Maksimović i Andrija Zlatić su treći.

Prvo mesto na rang listi za vazdušni pištolj osvojila je Zorana Arunović zahvaljujući srebrnoj medalji u finalu Svetskog kupa u Minhenu čime je sa druge došla na prvu poziciju i potisnula na četvrto mesto Kineskinju Guo, vodeću na novembarskoj rang listi.

Na listi za MK pištolj Arunovićeva je ostala druga iza Jing Jing Džang (Kina). Na obe liste, Jasna Šekarić je 12. Na listi za vazdušni pištolj 19. mesto drži Bobana Veličković.

Na svetskoj rang listi MK puškom trostav za dame, Andrea Arsović je druga iza Zublasing (Italija), dok je Ivana Maksimović peta.

Ivana Maksimović je na rang listi za vazdušnu pušku treća, a Andera Arsović šesta. Kineskinja Siling Ji završila je sezonu vazdušnom puškom kao broj jedan.

Nemanja Mirosavljev je četvrti na listi za MK pušku trostav gde je neprikosnoven Italijan Nikolo Kampriani. Milenko Sebić je 49. U plasamanu na listi za MK pušku 60 metaka ležeći, Mirosavljev je 18. (prvi je Namac Juinghaenel), dok je u rangiranju vazdušnom puškom 22. (prvi je Kinez Tao Vang).

Andrija Zlatić je na listi za MK pištolj treći, Damir Mikec 15. a Dimitrije Grgić 35. Na rang listi za vazdušni pištolj, Zlatić je četvrti, Mikec 21. i Grgić 22. Sa oba oružja sezonu je kao prvi na svetskim rang listama završio Jong Oh Jin (Koreja).

Srbija, posle duže vremena, ima dvojicu strelaca na rang listi u gađanju glinenih golubova – trap. Pera Nedić je 100. dok je bronzani junior sa EŠ Nemanja Smiljanić 122. Broj jedan ove sezone u svetu je Italijan Đovani Pelielo.