XS
SM
MD
LG

Plivački Kup Zrenjanin 2013 okupiće 450 plivača

Zrenjanin će u periodu od 7 do 10. novembra biti domaćin plivačkog takmičenja “Serbia Grand prix  – Kup Zrenjanin 2013″ koji organizuju Plivački savez Srbije i Plivački klub “Proleter”.

plivači

 

Na današnjoj konferenciji za medije saopšteno je da će iz 12 zemalja učestvovati 67 klubova sa svojih 450 takmičara. Prvi put, na tradicionalnom Kupu, nastupiće reprezentacije iz Belorusije i Kazahstana. Za “Proleter” će tokom Kupa plivati oko 50 takmičara, među kojima i Ivan Lenđer i Katarina Draganov Čordaš.
-  Ovo je izuzetno jak turnir u pogledu organizacije i plivačkih imena. Učesnici će biti novačano nagrađeni, što je dodatna motivacija za svakog sportistu, a grad ima zadatak  da sve to proprati i ovaj put bude više u ulozi posmatrača, jer je klub “Proleter” bio više nego skroman prilikom organizacije ovog sjajnog turnira, rekla je članica Gradskog veća zadužena za sport, Zlatana Ankić, i pozvala Zrenjanince da prisustvuju Kupu na gradskom bazenu.

Za Ivana Lenđera i Katarinu Draganov Čordaš ovo će biti prilika za pripreme pred evropsko prvenstvo, a oboje očekuju kvalitetne plivačke trke.

U Zrenjaninu će tokom pet dana gostovati oko 1000 ljudi koji će aktivno pratiti plivački Kup.

Predsednik Plivačkog saveza Srbije, Dragan Radosav, podsetio je prisutne da takmičenje postoji 32 godine.

Plivači će se nadmetati u po tri kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji, a po rečima trenera “Proletera”, Dragana Jocića, velike nade polažu se u Stefaniju i Katarinu Draganov Čordaš, Ivana Lenđera, Nikolu Trajkovića i ostale mlade snage.

Učesnici konferencije pozvali su Zrenjanince da podrže naše plivače i budu deo Serbia grand prixa. Svečano otvaranje je u četvrtak u 17 časova i 45 minuta.