XS
SM
MD
LG

Maestro Žeravica za 1/4 Kupa
Sloboda - Voždovac 2:0 (0:0). Pred oko 2000 raspoloženih gledalaca Sloboda je paklenim ritmom mlela Beograđane 90 minuta. Presudio Žeravica fantastičnim udarcem sa dvadesetak metara. Sloboda je istrčala u identičnom sastavu kao u bolnom porazu protiv Javora, ali je Stamenković izvršio nekoliko rokada.  Zadnji red pojačan fenomenalnim Kneževićem na poziciji štopera i Gojkovićem na levom beku, delovao je dosta sigurno. Lovrić se vraća u formu, Vasilić je standardan i iz utakmice u utakmicu sve bolji, a šta reći za Rankovića, osim da Sloboda odavno nije imala takvog golmana! Srećom, danas bez mnogo posla! Okuno je igrao na poziciji na kojoj je dosta korisniji, a Tiago je bio najistureniji.

Sloboda je celo prvo poluvreme držala visok ritam sa Vasilićem daleko napred i stvorla dosta poluprilika. Gosti su se branili i bilo je jako teško Užičanima da probiju gustu odbranu. Povremeni izleti gostiju na polovinu rossonera, brzo su bivali osujećeni. Najopasniji napad je izveden po levoj strani, ali je fantastični Ranković uz pomoć saigrača sprečio šok! Najčešće je u prilike za Slobodu ulazio Tiago, ali je njegov slab završni udarac odgovoran što se na odmor otišlo bez golova.

U drugom delu ista slika. Sloboda napada, gosti se brane, a lopta neće u gol. Najbolju priliku je imao Babić. U jednoj od mnoštva dobro izgrađenih akcija lopta je došla do njega na liniji šesnaesterca, ali joj je samo neki santimetar falio da nakon udarca po zemlji odsedne u golu gostiju. Pokušao je i Tiago makazicama, a Pejović je neverovatno slabo šutirao sa 16 metara. Ipak, u 71. minutu Žeravica dobija loptu negde oko 25 metara od gola, malo iskosa sa desne strane, povlači korak i preciznom žabicom pogađa donji desni ugao gola "Zmajeva". 1:0, velika radost na tribinama, gol u pravi čas!
Gosti su naglo ubrzali igru i izvođenje prekida, ali se videlo da je kasno. Đilas je već bio na ttuširanju, a iz opstrukcije igre u kreativnost, jako je teško prebaciti ekipu. Uspeli su samo da prime još jedan gol u 77. minutu nakon akcije celog veznog reda rossonera, koja je otpočela fantastičnim ubacivanjem na levom krilu. Nakon toga Voždovac ima opasnu kontru, ali Lovrić uspeva da uštopa napadača gostiju nakon dugog trka.

Fantastična atmosfera na tribinama potrajala je desetak minuta pošto je ozloglašeni, ali danas ne tako loši, sudija Santrač odsvirao kraj trećeg minuta nadoknade! Sloboda u nedelju od 19h gostuje u Jagodini.