XS
SM
MD
LG

Džudisti Proletera osvojili 15 medalja u Beogradu i Osijeku

Međunarodni džudo turnir u Osijeku okupio je oko 400 takmičara iz 6 zemalja (Hrvatska, Rumunija, Mađarska, BiH, Češka, Srbija). Džudo klub Proleter je predstavljalo 10 takmičara u konkurenciji poletaraca i pionira. Zrenjaninci su se iz Osijeka vratili sa 9 medalja.

Dzudo Osijek

Zlatne medalje su osvojili: Nemanja Rajković, Marko Milutin i Vesna Aćić.

Srebrne medalje: Milan Bulaja, Relja Momirov,  Nemanja Kojčić, Petar Nikolin i  Milica Milekić.

Bronzu je osvojio Vuk Momirov.  

Vuku Lakatušu je pripalo peto mesto.  

- Ovo je bio prvi međunarodni turnir za ove mlade nade našeg kluba i zrenjaninskog džudoa i samo još jedan u nizu uspešnih nastupa, jer su deca izuzetno zavolela ovaj sport. Veoma dobro treniraju, pa ovakvi rezultati i nisu preveliko iznenađenje za sve nas u klubu – zaključio je trener Tomislav Kohajm, koji je i predvodio ovu uspešnu ekipu Proleterau Osijeku.

Protekle subote je u Beogradu održan veoma dobro posećen turnir u organizaciji Džudo kluba Partizan, koji je privukao oko 450 klinaca iz 35 klubova.

Za Proleter medalje su osvojili:  Sergej Babić srebro,  a bronze Nikola i Mladen Kuzmanović i Vukašin Trifunjagić  za poletarce. Kod pionira Ognjen Grgur  i Vidak Vučinić osvojili su takođe bronzana odličja. Predvodio ih je trener Bojan Cvejić, koji je  izuzetno zadavoljan rezultatima.  

Tako su džudisti Proletera, imali izuzetno uspešan vikend, koji su završili sa ukupno 15 osvojenih medalja u Osijeku i Beogradu. Uskoro ih očekuju turniri u Kikindi, Temerinu i Aradu.