XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Nišane titule u Novom Sadu

NOVI SAD, 2. avgust (Info centar).- Šampionat Srbije MK oružjem za seniorske kategorije održaće se u subotu i nedelju 3. i 4. avgusta na strelištu družine Novi Sad u Novom Sadu. Učestvovaće oko 200 strelaca iz svih srpskih klubova i kompletna olimpijska reprezentacija predvođena olimpijskom vicešampionkom u trostavu Ivanom Maksimović i „bronzanim“ Andrijom Zlatićem.

Prvog dana, u subotu, na programu su discipline MK puška 60 metaka ležeći za muškarce i žene i MK pištolj slobodnog izbora za muškarce. Puškom titule brane Nemanja Mirosavljev (Novi Sad) i ekipa Policajca, odnosno Jelena Banović (Partizan) i ekipa Partizana. Pištoljem lane je trijumfovao Damir Mikec iz Policajca i ekipa Policajca.

U nedelju 4. avgusa na programu su tri discipline – trostavi MK puškom za muškarce i žene i MK pištoljem za dame. Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće) i Partizan, kao i Nemanja Mirosavljev i Policajac brane titule puškom, dok su pištoljem lane bile neprikosnovene takmičarke Crvene zvezde osvojivši prva tri mesta pojedinačano i ekipnu titulu. Pojedinačno zlato brani Zorana Arunović.

Organizatori su vredni streljački radnici družine Novi Sad. Gađaće se na elektronskim SIUS metama.