XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Gordana Miković Mučibabić osvojila bronzu na OI gluvih u Sofiji

SOFIJA, 31. jul (Info centar).- Gordana Miković Mučibabić, srpski strelac osvojila je bronzanu medalju vazdušnom puškom na 22. letnjim Olimpijskim igrama gluvih u Sofiji.

Ovo je prva medalja srpskih reprezentativaca na velikom takmičenju na kome učestvuje nekoliko hiljada sportista.

Gordana Miković Mučibabić je u finale ušla sa 391 krug i uspela da kroz veoma uzbudljivo finale osvoji treće mesto.

Lep plasman, peto mesto u finalu, imala je i Jasmina Rimski koja je osnovnom delu imala 383 kruga.

Vazdušnom puškom u muškoj konkurenciji u finalu je gađao Filip Kostić (576 krugova u kvalifikcaijama) i na kraju zauzeo osmo mesto.

- Ovo je izuzetan uspeh, tri strelca u dva finala i jedna medalja – kaže selektor reprezentacije Željako Antolović.- Uz malo sportske sreće mogla i Rimski da se uključi u borbu za trofeje. Očekujemo dobar plasman i Milice Simić koja će u petak 2. avgusta gađati vazdušnim pištoljem.

Trener streljačke reprezentacije je naša proslavljena olimpijka, vlasnica bronze iz Barselone 1992. vazdušnom puškom Aranka Binder.

Srbija na Olimpijskim igrama gluvih u Sofiji ima i rukometaše, koji su u grupi savladali Rusiju i Tursku i plasirali se u polufinale. Za ulazak u finale 1. avgusta igraće sa Nemačkom. Takmičili su se i rvači (ispali u kvalifikacijama) a u petak 2. avgusta će se nadmetati i plivač David Valihora.

Na Olimpijskim igrama gluvih u Tajpehu 2009. Gordana Miković Mučibabić osvojila je takođe bronzanu medalju.

Veliku pomoć u obezbeđivanju sredstava za učeše na OI gluvih u Sofiji pružilo je Ministarstvo omladine i sporta Srbije.