XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Beogradski crveno-beli kadeti za klasu bolji od novosadskih

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Dva tima koja se na tabeli nalaze odmah iza vodećeg Partizana u međusobnom odmeravanju snaga odlučiće ko nastavlja Å”ampionsku trku sa crno-belima. Obe ekipe su u utakmicu uÅ”le oprezno, a posle po jedne neiskoriŔćene prilike na obe strane Zvezdini kadeti su prvi stigli do gola. Igrao se 24. minut kada je Kostov lepo uposlio Vasilića na petercu, a ovaj iz prve zatresao mrežu.Ā 

Kostov potom sam reÅ”ava situaciju, u 29. minutu solo prodorom probija odbranu gostiju i vara nemoćnog golmana, to je već solidna prednost za crveno-bele. Mnogo bolju igru u polju domaći kruniÅ”u trećim golom u 41. minutu, ponovo je Kostov bio asistent, strelac je ovog puta bio vižljasti centarfor Damjanović. Igra mačke i miÅ”a ne prestaje, dva minuta kasnije na semaforu je već 4:0, strelac je bio Ranković rezantnim udarcem sa 14 metara.Ā 
Domaći su nastavili da "teroriÅ”u" goste iz Novog Sada i u drugom poluvremenu, strelac petog pogotka za Zvezdu bio je Đorđević sa penala u 49. minutu, prethodno ga je na nedozvoljen način zaustavio Čejović. PokuÅ”ao je trener gostiju Zekić da trgne svoju ekipu izvrÅ”ivÅ”i svih 5 izmena nakon desetak minuta igre, ali domaći nastavljaju sa efikasnom igrom, na 6:0 u 61. minutu povisio je Jovanović.

Novosađani su prvi put pripretili u 64. minutu kada je kapiten Peranović snažnim Å”utem sa ivice kaznenog prostora uzdrmao prečku. Do prvenca stižu u 70. minutu, a strelac je bio rezervista Jauković udarcem sa 12-13 metara iskosa. Rezervni igrači gostiju su malo promenili tok igre, viÅ”e se igra na polovini domaćih, a mogli su postići joÅ” koji gol samo da je Đokanović bio prisebniji. DoduÅ”e Å”anse propuÅ”taju i domaći, a najbolju nije iskoristio MiÅ”ić kada se naÅ”ao sam pred golom Vojvodine. Lep potez MiÅ”ića viđen je u 82. minutu kada je lucidno odigrao petom, te je Stoliću preostao lakÅ”i deo posla da loptu poÅ”alje u nezaÅ”tićenu mrežu za konačnih 7:1.

Krajnji rezultat je možda malo previsok, ali kadetima Crvene Zvezde je danas sve polazilo za nogom. Sledeće nedelje Crvena Zvezda gostuje u Subotici, a Vojvodina dočekuje borčanski OLE.

CRVENA ZVEZDA - VOJVODINA 7:1 (4:0)

STADION: Rajko Mitić - jug veÅ”tačka trava. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Gospavić Ivan. POM.SUDIJE: Piljak Andreja i Arnautović Nemanja. STRELCI: Vasilić 24, Kostov 29, Damjanović 41, Ranković 43, Đorđević 49. (k.u.), Ivanović 61. i Stolić 82.min (C.Zvezda), Jauković 70.min (Vojvodina). ŽUTI KARTONI: Ranković i Đorđević (C.Zvezda), Matić, Čejović i Pupavac (Vojvodina).Ā 
CRVENA ZVEZDA: Bekonja, Roganović, Stojanović, Manojlović, Đorđević (MiÅ”ić), Kostov, Ranković (ToÅ”ić), Ivanović, Stojković (Bulatović), Damjanović (Stolić), Vasilić (Marinković).
VOJVODINA: Bogdanović, Skorupan, Matić (Stojanović), Eremić (Karabasil), Čejović, Pupavac, Vukosavljević, Borovina (Đokanović), Peranović, Božičić (Jauković), StaniÅ”ić (Jovanović).

Omladinske lige Omladinske lige Kadetska liga Srbije Crvena zvezda Vojvodina