XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Remi u prvoligaškom derbiju začelja na Banjici

22.03.2023 M. Đorić

Detalj sa početka susreta na Banjici; foto M. Đorić za srbijasport.net

Remi na Banjici, posle borbene i ne naročito kvalitetne igre rivala, najviše po meri ostalih timova koji se bore za opstanak u prvoligaškom društvu. Rad i Lozničani su sve bliži ispadanju iz lige.

Prvu šansu za domaćina imao je Markišić u 5. minutu, udarcem glavom sa peterca, posle centaršuta Mitrovića sa desne strane. Gosti su poveli iz jedine ozbiljne prilike u prvom poluvremenu, Nemanja Ivanović se najbolje snašao u gužvi pred golom Novića posle auta sa desnog boka i prebacio loptu u mrežu. Građevinari su pokušavali da izjednače, do odlaska na odmor dobro su šutirali Markišić, V. Jovanović i Živojinović, ali bez uspeha.

Početkom drugog dela, Živojinović je šutirao pored stative Loznice, a u 53. minutu sudija Ilić opravdano je pokazao na penal u korist Rada, posle prekršaja nad Markišićem. Siguran sa bele tačke bio je vezista Stefan Mihajlović - 1:1. Gosti su zatim uspostavili ravnotežu na sredini terena i udarcima Vićentijevića i Radmanovca iz daljine pokušali da ugroze gol rivala. Rad je u finišu bio bliži pobedi, posle kornera Vidovića, zapaženi Živojinović je u 86. minutu šutirao iznad prečke, isti igrač je u sudijskoj nadoknadi pogodio stativu udarcem sa leve strane.

U sledećem kolu, u ponedeljak od 16 časova, Rad gostuje OFK Vršcu, a Loznica u Klupcima dočekuje lidera IMT-a.

RAD - LOZNICA 1:1 (0:1)

STADION: Kralj Petar Prvi na Banjici. GLEDALACA: 300. SUDIJA: Milan Ilić (Senje kod Ćuprije). POMOĆNICI: Miloš Tošić (Vlasotince) i Srđan Milićević (Kuršumlija). STRELCI: Mihajlović (iz penala) u 55. za Rad, Ivanović u 10. minutu za Loznicu. ŽUTI KARTONI: Vidović, Markišić (Rad), Marinković (Loznica).

RAD: Nović, Rakić, Gašić (od 66. Krepaldi), Mihajlović (od 77. Bacanović), Živojinović, Markišić, Arsić (od 66. Mladenović), Mitrović, Vidović, Đ. Jovanović, V. Jovanović (od 73. Ratković).

LOZNICA: Vukašinović, Jevremović (od 74. Santrač), Martinkevič, Damnjanović (od 90. Popović), Dabić, Abubakar, Jakovljević (od 64. Radmanovac), Vićentijević, Marinković, Petrović, Ivanović (od 90. Stojanović).

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Mozzart Bet Prva liga Srbije Rad Loznica