XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Traktor ore s' trajalovim gumama

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Nakon proÅ”lonedeljnog kiksa i poraza u Novom Sadu "traktoristi" su dočekali "gumare" iz KruÅ”evca. Pripretili su domaći već u 6. minutu, slobodnjak sa dvadesetak metara je izveo Ćirković, a Jordanov uz pomoć prečke loptu izbio u korner.

Ā 

IMT do vođstva stiže u 9. minutu, ČarlsĀ je ubacio loptu na drugu stativu gde je dočekao GliÅ”ić i volej udarcem sa 7 metara pocepao mrežu. Novobeograđani su sjajno otvorili utakmicu, ali i gosti se ne predaju. Uzvraćaju u 14. minutu kada Savić Å”utira snažno i zamalo neprecizno sa 18 metara.

Ritam je potom naglo opao, igra se nervozno i sa puno greÅ”aka na obe strane. Odbrane ne dopuÅ”taju da se akcije razviju, već ih čestim prekidima kvare i usporavaju. Sve značajno Å”to se zbilo u prvom poluvremenu utkano je u prvih dvadesetak minuta igre.

KruÅ”evljani kreću ofanzivnije u nastavku, igrao se 47. minut kada je Mijailović centrirao sa desnog boka, Fratrović se lepo izvio, ali je poslao loptu kraj stative sa 8 metara udaljenosti. Kao da se panika uvukla u redove "traktorista", ne mogu se prepoznati posle odmora. Ulazak Vidića, Radočaja i Stamenića od 58. minuta domaćima donosi mirnoću iĀ  stabilniju igru, uspostavljena je ravnoteža na terenu.

Rezultatsku ravnotežu gosti uspostavljaju u 76. minutu. Radivojević se lepo probio po krilu i zakoračivÅ”i u Å”esnaesterac opalio po lopti, Kojić je samo kratko odbio pravo na nogu Savića koji je lagano smestio u prazan gol. Radost KruÅ”evljana je potrajala svega tri minuta, divan prodor Lukovića i prizeman centarÅ”ut uklizavanjem na petercu u pogodak je pretvorio Kodžić.Ā 

Rasplamsala se igra, gledamo mnogo bolji fudbal nego u prvom delu, a Radočaj u 83. minutu sa 14 metara cilja ugao, odbranom se istako gostujući golman Jordanov. Međutim niÅ”ta nije mogao u 88. minutu, Vidić je vratio povratnu Saviću, ovaj je topovskim udarcem sa 15 metara loptu poslao u mrežu, Jordanov je paradom samo ulepÅ”ao utisak.

Uzbuđenjima tu nije bio kraj, jer seĀ  gosti u sledećoj akciji vraćaju u igru. Posle udarca iz ugla najviÅ”i je Sredojević i smanjuje na 3:2. Ispostavilo se da je to bio i poslednji pogodak na meču, nije bilo vremena da gosti kljucnu makar bod.

IMT se ovom pobedom vratio na čelo tabele, a u 18. kolu ide na Ub gde će ga dočekati Jedinstvo, dok Trajal na stadionu "Mladost" dočekuje Železničar iz Pančeva.Ā 

IMT - TRAJAL 3:2 (1:0)

STADION: FK Bežanija. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Bikić Nikola. POM.SUDIJE: Savić NebojÅ”a i Čotrić Nikola. STRELCI: GliÅ”ić 9, Kodžić 79. i Savić 88.min (IMT), Savić 76. i Sredojević 89.min (Trajal). ŽUTI KARTON: Blagojević (IMT).

IMT: Kojić, Savić, GliÅ”ić, Stevanović (Vidić), Luković (Gajinov), Čarls (Kijevčanin), Ćirković, Blagojević, Ćosić, Kodžić (Radočaj), Blažić (Stamenić).

TRAJAL: Jordanov, Matejević (Milisavljević) (Jovanović), Golubović (Jović), Radivojević, Fratrović (B.PunoÅ”evac), Krstić, Mijailović, Savić, Aleksić, D.PunoÅ”evac, Sredojević.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Mozzart Bet Prva liga Srbije IMT Trayal