XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

"Gumari" preokretom do tri boda na Banjici

01.08.2022 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Podmlađeni "Građevinari" prvu ovosezonsku utakmicu igraju na Banjici protiv novajlije u ligi. Posle turbulentnog leta gde je veliki broj igrača napustio domaću ekipu, gosti iz KruÅ”evca, popularni "Gumari", imaju čemu da se nadaju.

Ā 

Rad ulazi napadački u meč, Milosavljević je već u 4. minutu proverio budnost gostujućeg golmana udarcem sa ivice kaznenog prostora. Nepuna 2 minuta kasnije GaÅ”ić sa 12 metara pogađa prečku, a odbijenu loptu Mandić Å”alje u spoljni deo mreže gola Trajala, koji u tim trenucima ima puno sreće.

Do zasluženog vođstva "Građevinari" stižu u 21. minutu, strelac je Mandić na asistenciju Radlovačkog. Gosti igraju iznenađujuće zatvoreno i posle primljenog gola, a prvi Å”ut na protivnički gol su uputili tek u 35. minutu, Krstić je bio zamalo neprecizan sa dvadesetak metara. To je ujedno bilo sve od skromnih gostiju Å”to su prikazali u prvom poluvremenu.

Trener GoÅ”ić je sa tri izmene na poluvremenu pokuÅ”ao da razdrma ekipu, gosti igraju dosta ofanzivnije,Ā  ali njihovi napadi se zavrÅ”avaju nadomak Å”esnaesterca Rada. Bedem Beograđana je izdržao sve do 69. minuta, kada je Krstić iz slobodnjaka sa 25 metara loptu od stative poslao u mrežu, za izjednačenje rezultata.Ā 

Gosti poput razgoropađenog tigra kidiÅ”u ka golu domaćih, a svoj tim do potpunog preokreta dovodi Aleksić u 78. minutu, udarcem glavom sa 7-8 metara. Rad je u nastavku totalno stao, kao da su neki drugi igrači istrčali na teren. Vredna 3 boda su definitivno otiÅ”la u KruÅ”evac.Ā 

Sledećeg vikenda Rad igra sa joÅ” jednim novajlijom u ligi, ovaj put Jedinstvom iz Uba na stadionu "Dragan Džajić", dok će gost Trajala biti drugi beogradski prvoligaÅ” IMT.

RAD - TRAJAL 1:2 (1:0)

STADION: Kralj Petar Prvi. GLEDALACA: 400. GL.SUDIJA: JanjuÅ” Predrag. POM.SUDIJE: Tomović Bojan i Savić NebojÅ”a. STRELCI: Mandić 21.min (Rad), Krstić 69. i Aleksić 78.min (Trajal). ŽUTI KARTONI: Đurđević, Tanović, Stević, Savić, Stojanović i GaÅ”ić (Rad), D.PunoÅ”evac, Aleksić, Jović, Jordanov i Radivojević (Trajal).

RAD: Đurković, Stojanović (Marković), Đurđević, GaÅ”ić, Bacanović (Nenadović), Milosavljević, Mandić (Popesković), Savić, Stević, Jakovljević, Radlovački (Tanović).Ā 

TRAJAL: Jordanov, Matejević (Stojanović), Radivojević (Golubović), Krstić, Mijailović, Savić (Jović), Aleksić, MiloÅ”ević (Pavlović), D.PunoÅ”evac, Sredojević, Ivanić (Milisavljević).

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Mozzart Bet Prva liga Srbije Rad Trayal