XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Voždovac kažnjen penalima

17.05.2022 fkvozdovac.rs

Spuštena je zavesa na aktuelnu sezonu Super lige, barem kada su utakmice na Krovu u pitanju. Poraženi su Zmajevi na svom terenu rezultatom 3:0 (2:0) od ekipe Partizana. Utakmica je izgubljena na greške, odnosno neiskustvo, ali su želja i borba bili prisutni do samog kraja. 

Aleksandar Linta, strateg Voždovca, imao je reči hvale za svoje momke uprkos porazu:

”Ostaje žal za prvim poluvremenom. Ispustili smo ga iz ruku, ali je Partizan bio ubedljiv i zasluženo pobedio. U nastavku igre ušli smo sa boljom energijom i igrali sa većim posedom što je negde odraz ove ekipe od kada sam ja trener Voždovca. Momci su zaslužili da budu nagrađeni barem jednim golom, ali isto tako je mogao i Partizan da postigne još koji pogodak.”

Početak utakmice obeležila je svečanost u organizaciji fudbalskog kluba Voždovac. Prvi čovek kluba, gospodin Miloš Mirković uručio je Justasu Lasickasu, dres sa brojem 95 koji simbolično obeležava broj odigranih utakmica za Zmajeve.

Ovim postignućem, litvanski internacionalac zvanično je postao stranac sa najviše nastupa u dresu Voždovca.

Prvih pet minuta utakmice najavilo je uzbudljiv okršaj dva tima jer je Partizan zatresao mrežu Zmajeva već u 13. sekundi! Ipak, nedozvoljen položaj sprečio je promenu rezultata posle šuta Rikarda što je VAR i potvrdio. Sa druge strane Milojević je u u dva naleta bio u dobroj prilici da uzvrati glavom, ali je oba puta bio neprecizan.

Do 15. minuta glavni akter ovog susreta bio je sada već po navici, golman Krunić. Pravovremenim reakcijama sprečio je da se lopta bar dva puta nađe u mreži Zmajeva. U nastavku Partizan je imao konkretnije prilike da povede na večerašnjoj utakmici, ali je mreža ostala mirna.

Nesmotren start Ivezića promenio je tok prvog dela igre. Nad Rikardom je napravljen prekršaj u kaznenom prostoru koji je glavni sudija Stojanović uz javnu opomenu kapitenu Zmajeva okarakterisao kao penal. 

Siguran sa bele tačke u 29. minutu bio je igrač nad kojim je i skrivljen penal, Rikardo, čime su gosti poveli sa 1:0. Pet minuta kasnije odlična prilika da Voždovac poravna rezultat! Odlično je Ćirković uočio Lasickasa po desnoj strani koji je prošao odbranu Partizana i uputio sjajan šut u gol, ali je golman bio na mestu. Iako je lopta prošla kroz ruke golmana Stevanovića, Pantović nije uspeo da naleti da je smesti u gol. 41. minut, 2:0 za Partizan i to ponovo, iz kaznenog udarca. Najstrožija kazna ovoga puta je pokazana  jer je Damjanović igrao rukom u svom šesnaestercu.

U narednom napadu imao je Voždovac priliku da zapreti iz prekida, ali je umesto pokušaja da se ugrozi gol, Damjanović dobio javnu opomenu.  Do kraja poluvremena rezultat je ostao nepromenjen iako je Voždovac imao priliku da smanji rezultat odličnim pokušajem sa desne stgrane Mijailovića.

Nastavak igre Zmajevi su počeli energičnije te je već u 49. minutu Milojević uputio direktan šut u okvir gola, ali je golman Stevanović bio na mestu. Najveći deo drugog poluvremena obeležila je igra na sredini terena i čvrsti startovi koji su prekidali organizovanije napade. Aleksandar Linta napravio je promenu u sastavu Zmajeva time što je u 64. minutu uveo Novakovića i Ajdinovića umesto Purtića i Mijailovića.

Tačku na utakmicu Partizan je stavio golom Vujačića glavom u 67. minutu nakon udarca iz ugla za 3:0 na Krovu. Pre nego je napustio teren zbog izmene, Rikardo je bio nadomak ”het-trika”, ali je gol poništen zbog ofsajda. U nastavku priliku da zaigraju dobili su Stoisavljević i Djorđević umesto Milojevića i Hajdina. Javnu opomenu na ovoj utakmici zaradio je i Pantović prekršajem u napadu.

Priliku da smanji rezultat imao je Damjanović 15 minuta pre kraja nakon šuta iz neposredne blizine na odbijenu loptu posle udarca sa distance Ajdinovića, ali je golman Partizana bio na mestu. Priliku da zaigra dobio je i Ćorković koji je na teren istrčao umesto Djurišića. Voždovac poslednje kolo nacionalnog šampionata gostuje ekipi Crvene zvezde na stadionu Rajko Mitić, u subotu, sa početkom u 19 i 30 časova. 

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga - Play Off Voždovac Partizan