XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Slaviša Stojanović sa penala doneo pobedu Radu

20.11.2021 M. Đorić

Detalj sa utakmice, foto Darko Đorđević za OFK Žarkovo

Bodove u gradskom derbiju osvojili su „građevinari“, posle žestoke borbe na svakom delu terena u Makiškoj šumi. Rad je pobedom popravio poziciju na prvoligaškoj tabeli, a OFK Žarkovo je porazom zastalo u borbi za visok plasman.

 

Neočekivane greške domaćeg tima u uvodu nisu iskoristili fudbaleri sa Banjice, Blažić je u prvom minutu iz izgledne pozicije šutirao neprecizno, a štoper Lalatović sa peterca posle kornera ciljao iznad prečke. Vezista OFK Žarkova Kokir je dobro izveo slobodan udarac u 12. minutu, ali nije uspeo da iznenadi pouzdanog Đurkovića. Gol odluke viđen je u 21. minutu, igrač domaćina Milić je pri izbacivanju lopte iz šesnaesterca sapleo Milosavljevića i sudija Petrović bez dvoumljenja pokazao je na penal, a siguran sa bele tačke bio napadač Slaviša Stojanović. Do kraja prvog poluvremena igralo se borbeno, bez ozbiljnijih prilika za golove.

Drugo poluvreme donelo je tečniju igru Žarkovčana i dobre šuteve Gojkova, Milića i Dostanića, ali je odbrana Rada uspešno otklonila svaku opasnost. Domaći su od 83. minuta igrali oslabljeni, posle koškanja Delevića i Stevića, rezervista Rada je ostao da leži na travi, a sudija Petrović je isključio štopera OFK Žarkova. Napadali su do kraja i jedni i drugi, domaći tim bez rešenja, a tim sa Banjice je mogao do ubedljivije pobede, preko Stefana Stojanovića i Radivojevića.

Rad do kraja jeseni igra kod kuće sa Mačvom i gostuje Grafičaru, a OFK Žarkovo u sredu ima odložen susret sa Mladost GAT na domaćem terenu, zatim putuje u Ivanjicu i na kraju dočekuje lidera Inđiju.

OFK ŽARKOVO - RAD 0:1 (0:1)

STRELAC: Slaviša Stojanović (iz penala) u 21. minutu. STADION: U Makiškoj šumi. GLEDALACA: 200. SUDIJA: Nikola Petrović (Šajkaš). POMOĆNICI: Ilija Lovre i Predrag Rađen (Novi Sad). ŽUTI KARTONI: Ignjatović, Milić (OFK Žarkovo), Stanojević, Šarac (Rad). CRVENI KARTON: Delević (OFK Žarkovo) u 83. minutu.

OFK ŽARKOVO: Krstović, Đurković (od 69. Dostanić), Ilić, Ignjatović, Delević, Milić, Stojanović (od 62. I. Jovanović), Kokir, Gojkov (od 79. Mićić), Zuvić, S. Jovanović.

RAD: Đurković, Đorić, Milosavljević (od 58. Stević), Gojković (od 58. Mandić), Đorđević, Lalatović (od 70. Đurđević), Blažić, Radivojević, Šarac, Sl. Stojanović (od 81. St. Stojanović), Stanojević.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije OFK Žarkovo Rad