XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Mladići Grafičara bolji od Kabelovih

22.11.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Susret dva najmlađa tima u ligi, koji imaju veoma loš pogled sa dna tabele, počeo je golom domaćih u 53. sekundi, a strelac je bio Radulović. Rano primljen gol je poslao u nok-daun gostujuću ekipu, Grafičar dominira terenom. 

 

Sve do 18. minuta nije viđena nijedna ozbiljna prilika, a onda iz jedne akcije dve. Prvo Đermanović, a potom i Mrkela udarcima glavom iz blizine ne uspevaju da pronađu lopti put u mrežu Kabela. U 22. minutu Radulović sjajno pronalazi Vidića na 5 metara od gola, čiji šut na volšeban način brani Elesin. Vidić i dva minuta docnije,  posle udarca iz ugla, glavom šutira pod prečku, ponovo se odbranom istakao golman gostiju.

Promašaji su se Grafičaru obili o glavu u 28. minutu. Klisura je poslao lep pas do Lučića, ovaj samo bocnuo loptu i na semaforu je rezultat 1:1. Do kraja poluvremena domaći su još jednom preko Vidića propustili da postignu pogodak, igrao se 40. minut kada je visoki centarfor zamalo bio neprecizan. 

U drugom poluvremenu se ništa ne dešava sve do 73. minuta. Radulović je poveo akciju po boku i ubacio do Golijanina, ovaj loptu prosledio Jovanu Mituljikiću koji je sa par metara smestio pod prečku, za novo vođstvo Grafičara. U 82. minutu zabeležen je kuriozitet, posle samo minut igre isključen je zbog grubog starta rezervista Kabela Belić.

Domaći prednost igrača više brzo koriste, Golijanin postiže treći gol za Grafičar u 86. minutu i postavlja konačnih 3:1. Naredno 20. kolo Grafičar ide u Loznicu, dok Kabel dočekuje OFK Bačku.

RFK GRAFIČAR - KABEL 3:1 (1:1)

STADION: Rajko Mitić - jug veštačka trava. GLEDALACA: 150. GL.SUDIJA: Cvetković Jelena. POM.SUDIJE: Mitić Miloš i Milićević Srđan. STRELCI: Radulović 1, J.Mituljikić 73. i Golijanin 86.min (Grafičar), Lučić 28. (Kabel). ŽUTI KARTONI: Stanković i Mrkela (Grafičar), Klisura i Marić (Kabel). CRVENI KARTON: Belić 82.min (Kabel).

RFK GRAFIČAR: Stanković, Đurić, Mrkela, Matić (Knežević), Radulović (Mažid), Vasiljević (Alhasan), Vidić (Golijanin), N.Mituljikić (J.Mituljikić), Stajić, Stanković, Đermanović. 

KABEL: Elesin, Novaković, Radmilović (Marić), Martinkevič, Jakovljević (Šljivančanin), Nijemčević (Radojičić), Pavlica, Lučić, Ivelja, Mirić (Belić), Klisura (Lovre).

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije RFK Grafičar Kabel