XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Lagana četvorka Novobeograđana protiv Timoka

15.11.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Gosti iz Zaječara imaju katastrofalan niz na poslednjih 10 prvenstvenih utakmica, tek 2 remija uz 8 poraza, nalaze se na pretposlednjem mestu i ne dolaze u baŔ najboljem raspoloženju na danaŔnji meč. S druge strane IMT je popravio formu, trenutno je prvi iznad crte koja vodi u play-off i pravi je momenat da se sa nova tri boda učvrsti u gornjem domu tabele.

Ā 

Samo Å”to je susret počeo, IMT stiže u vođstvo. GliÅ”ić je u 4. minutu loptu iz slobodnjaka sa oko 22 metra poslao pod prečku. Dok dlanom o dlan već je 2:0. Igrao se 8. minut kada je Đuričin lepo proigrao Stamenića, a ovaj loptu podbo Å”tiklom preko istrčalog golmana Timoka i ubacio u gol.

Gosti su u nok-daunu, golman Jovanović u 10. minutu greÅ”i u predaji, Å”to Novaković koristi i Å”alje loptu u praznu mrežu za 3:0. Tako je utakmica reÅ”ena na samom početku.

Novobeograđani nastavljaju sa napadima, a Đuričin je u 19. minutu volej udarcem sa 15 metara dobro zagrejao dlanove golmana gostiju. Dva minuta kasnije Novaković je zamalo neprecizan sa ivice kaznenog prostora, gosti deluju poput razbijene vojske.

Smanjili su domaći gas u nastavku,Ā  a do Å”anse za gol stižu i gosti u 44. minutu. Posle centarÅ”uta Kneževića na svega 5 metara od gola se naÅ”ao usamljen Ivica Jovanović, međutim glavom je poslao loptu pored stative.

Prvih 10 minuta drugog poluvremena se apsolutno niÅ”ta ne deÅ”ava, a onda Novaković propuÅ”ta Å”ansu da se joÅ” jednom upiÅ”e u strelce. Već u sledećem napadu domaći stižu i do četvrtog pogotka, igrao se 56. minut. Đuričin je sa dvadesetak metara uputio Å”ut, lopta se od prečke odbila iza gol linije i odskočila u polje, pogodak je priznat na intervenciju pomoćnog sudije.

Timok je u 59. minutu bio blizu počasnog gola, RoÅ”ević je Å”utirao sa oko 18 metara u donji desni ugao, golman IMT-a Trajković se istakao odbranom. Deset minuta kasnije Zvezdino dete, Lukić, je bio najviÅ”i u skoku posle kornera, ali je sa svega par metara razdaljine bio neprecizan.Ā 

Rezervista gostiju Kingsli je u 77. minutu pokazao svoje brzinske sposobnosti pobegavÅ”i odbrani domaćih, ali mu je realizacija slabija strana, sa desetak metara loptu je poslao čitavih metar-dva pored stative. Å anse se stvaraju naizmenično, u 87. minutu Lučić je promeÅ”ao odbranu Timoka, ali je neprecizan u odsudnom trenutku, tako da je kao krajnji rezultat ostalo 4:0.

Naredno kolo IMT je opet domaćin, u goste im stiže Radnički iz Sremske Mitrovice, dok u Zaječar dolazi najveće pozitivno iznenađenje dosadaÅ”njeg dela prvenstva, drugoplasirana Mladost GAT iz Novog Sada.

IMT - TIMOK 1919 4:0 (3:0)

STADION: FK IMT. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Đorđević Nenad. POM.SUDIJE: Savić NebojÅ”a i Jeremić Stefan. STRELCI: GliÅ”ić 4, Stamenić 8, Novaković 10. i Đuričin 56.min (IMT). ŽUTI KARTON: Stajković (Timok).

IMT: Trajković, GliÅ”ić, Stefanović (S.Petrović), Lučić, Novaković (Đ.Petrović), Đuričin (Njamculović), Stamenić, Savić, Džinović (Ilić) (VukaÅ”inović), Vukić, Lukić.Ā 

TIMOK 1919: A.Jovanović, Knežević, Pantić (Radonjić), Dragićević (Nikolić), I.Jovanović (Kingsli), Božović, Davidović, Blagojević (Stajković), Milenković, RoÅ”ević (Golubović), Mitrović.Ā 

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije IMT Timok 1919