XS
SM
MD
LG

1 : 0
1
X
2
0
3
1
Utakmica tipovana 4 puta
Tekstualni prenos utakmice
Žuti karton
16  Aleksa Mrđa
90'
90'
82'
82'
Izmena - izlaz
10  Luka Gojković
80'
80'
Izmena - izlaz
27  Nikola Nović
80'
80'
66'
Izmena - ulaz
29  Dino Šarac
66'
Izmena - izlaz
Luka Zorić 3 
66'
66'
59'
59'
Izmena - izlaz
24  Bogdan Mandić
56'
Izmena - ulaz
27  Nikola Nović
56'
Izmena - izlaz
Uroš Stamenić 17 
55'
55'
46'
46'
45'
Žuti karton
Luka Zorić 3 
36'
Izveštaj utakmice

"Traktorče" zaribalo na Banjici

02.10.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Susret dva tima koja su iz poslednja 4 kola uzela po 10 bodova i čija forma ide uzlaznom linijom počeo je golom domaćih. Iz prve dobro osmišljene akcije Rad je poveo, igrao se 12. minut. Gojković je lepo prodro po boku i centrirao na peterac, golman gostiju Katić je izleteo u prazno, pa Mandiću nije bilo teško da loptu pošalje u praznu mrežu.

 

Posle primljenog gola gosti pokušavaju kratkim pasovima da se približe protivničkom šesnaestercu, ali im se svi napadi završavaju na dvadesetak metara od gola Rada. Tako je jedna prava akcija sa uspešnim završetkom bila dovoljna da Rad na odmor ode s minimalnom prednošću.

Drugo poluvreme Rad otvara lepom prilikom posle samo dva minuta igre. Milosavljevićev šut sa 14 metara Katić je vrhovima prstiju skrenuo u korner. Gosti potom igraju puno nadahnutije, ulažu puno htenja ne bi li izmenili rezultat, ali odbrana Rada je danas granitna.

Koncepcija igre "Građevinara" se svodila na očuvanje minimalnog vođstva, u tome su uspeli i uzeli izuzetno važna tri boda. U sredu je na programu vanredno kolo kada "Građevinari" gostuju u Novom Sadu ekipi Mladost GAT, dok IMT dočekuje Javor Matis.

RAD - IMT 1:0 (1:0)

STADION: Kralj Petar Prvi. GLEDALACA: 300. GL.SUDIJA: Petrović Nikola. POM.SUDIJE: Milosavljević Nikola i Hrutka Marko. STRELAC: Mandić 12.min (Rad). ŽUTI KARTONI: Blažić, Mrđa,  Đurković i Lalatović (Rad), Zorić i Stefanović (IMT).

RAD: Đurković, Vučićević, Milosavljević (Šarac), Gojković (Bacanović), Lalatović, Mrđa, Đurđević, Blažić, Mandić (Nović) (Stanojević), Radivojević, Gašić. 

IMT: Katić, Zorić (Petrović), Glišić, Stefanović, Lučić, Novaković (Đuričin), Damjanović, Stamenić (Radočaj), Džinović (Petrović), Lukić, Lazović.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Rad IMT