XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Brana Ilić het-trikom pokorio Grafičar

20.08.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Dve ekipe koje su puno obećavale pre starta prvenstva, u prva dva kola su razočarale uzevši samo po bod. Današnji susret je prilika da se propusti isprave.

 

Međutim prvi propust na utakmici prave gosti. Naime, Guteša je slabo ispucao loptu, samo do Brane Ilića, ovaj pravi par korak i šutira sa 10-ak metara iskosa, golman Grafičara brani i ispravlja grešku. Mogao je do gola Ilić i u 18. minutu, ali je loše prihvatio jednu dubinsku loptu, Guteša je bio brži i otklonio opasnost padom u noge. Gosti su tako propustili dve dobre prilike za gol u prvih 20-ak minuta, dok domaći za to vreme nisu uspeli ozbiljnije da priprete.

Grafičar je prvi udarac na gol uputio u 31. minutu. Knežević je lepo centrirao, a Marković sa 12 metara šutirao glavom, pravo u ruke dobro postavljenog Živkovića. Gosti dolaze u vođstvo u 36. minutu, pukla je kontra, ovaj put Ilić je bio priseban i rutinski savladao Gutešu. U 43. minutu je već 2:0 za goste. Ibanjez je vratio kratko loptu do Matića, Ilić je presekao i izašavši sam pred golmana plasirao u donji desni ugao. Grafičar na odmor odlazi sa deficitom od dva gola.

Na samom startu drugog dela penal za goste. Igrao se 48. minutu kada je Despotovski u svom kaznenom prostoru oborio Jovanovića. Lopti je prišao Ilić i postigao svoj i ujedno treći gol za Železničar. 

Domaći su se tek tada trgli, a Babić je u 58. minutu pripretio udarcem iz srca šesnaesterca,  međutim bez rezultata. Pokušao je i kapiten Ibanjez u 74. minutu iz slobodnjaka sa 22 metra, ponovo je uspešan Živković. U 90. minutu vidimo lepu kombinaciju Konatara i Mićića, ovaj drugi šutira sa 7-8 metara, Guteša spašava svoju ekipu još većeg minusa.

Gosti sasvim zasluženo nose tri boda u Pančevo, dok Grafičaru preostaje da u narednom kolu potraži prvu pobedu u Novom Sadu gde će biti gost Kabela.

RFK GRAFIČAR - ŽELEZNIČAR 0:3 (0:2)

STADION: Rajko Mitić-jug veštačka trava. GLEDALACA: 400. GL.SUDIJA: Jeknić Stefan. POM.SUDIJE Božović Boško i Mitić Miloš. STRELCI: Ilić 36, 43. i 48.min (k.u.) (Železničar). ŽUTI KARTONI: Đurić, Matić i Mrkela (Grafičar), Plavšić i Ž.Marković (Železničar).

RFK GRAFIČAR: Guteša, Despotovski (Lazić), Đurić, Mrkela, Matić (Vasiljević), Babić (N.Mituljikić), Radulović, Marković (Vidić), Todorovski (J.Mituljikić), Knežević, Ibanjez. 

ŽELEZNIČAR: Živković, Kostić, Konatar, Plavšić, Ž.Marković, Petrović (Bečelić), Ilić (Mićić), Đorđević (Tomić), Jovanović, Stanimirović (L.Marković), Protić (Regan).

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije RFK Grafičar Železničar