XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Žarkovo se ne šali, pala i Loznica

22.08.2021 H.D.Vujanović

Arhivski snimak - foto: H.D.Vujanović

Posle dva odigrana kola Žarkovo je lider na tabeli Prve lige Srbije i danas dočekuje, iznenađujuće tek pretposlednju Loznicu. 

 

Gosti su mogli do iznenađujućeg vođstva već u 5. minutu. Milinković je izveo slobodan udarac, najviši u buketu igrača je half Nikolić, međutim lopta odlazi tik kraj stative. Sve do 21. minuta nije bilo dešavanja vrednih pomena, a tada Komarčević sa 20 metara iskušava domaćeg golmana, koji je lepom paradom zaustavio šut.

Prva ozbiljna akcija na drugoj strani rezultirala je golom, igrao se 36. minut. Čarapić je povukao po boku i uposlio Manića koji rezantnim udarcem sa oko 13-14 metara smešta loptu pod prečku za vođstvo Žarkova.

Loznica se ne predaje, Goran Matić u 39. minutu izlazi sam pred Jevrića, doduše malo iskosa, golman domaćih je sjajno pročitao šut i spasao svoju mrežu. Tako se na odmor odlazi prednošću spretnijeg i srečnijeg domaćeg tima.

Gosti i u nastavku imaju terensku inicijativu, a Komarčević ne koristi idealan centaršut Kojića u 50. minutu. Preslikana akcija na drugoj strani u 53. minutu, akteri su Dukić i Manić sa istim ishodom, bez realizacije. Dva minuta kasnije dobru asistenciju Zuvića ne uspeva da materijalizuje Manić, pogađa stativu sa udaljenosti od 7-8 metara. U tim momentima gosti imaju puno sreće.

Od sredine drugog poluvremena gosti bacaju sve karte na napad. To nije dalo rezultata, bunker domaćih je izdržao sve nalete. Ovom pobedom Žarkovo se učvrstilo na čelu tabele sa maksimalnih 9 bodova.

Narednog vikenda Žarkovčani gostuju na obližnjoj Banjici, ekipi Rada, dok Loznica dočekuje komšije iz Šapca.

OFK ŽARKOVO - LOZNICA 1:0 (1:0)

STADION: OFK Žarkovo. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Filipović Stefan. POM.SUDIJE: Savić Nebojša i Govedarović Aleksandar. STRELCI: Manić 36.min (Žarkovo). ŽUTI KARTONI: Stojanović, Jevrić, Obradov i Zuvić (Žarkovo), A.Matić, Nikolić, Mijailović,  Spasenović i Komarčević (Loznica).

OFK ŽARKOVO: Jevrić, Ilić (Babić), Delević, Mićić (Dukić), Nikolić, Manić (Stojanović), Zuvić, Jovanović (Milić), Ignjatović, Čarapić (Obradov), Obrenović. 

LOZNICA: Jelovac, Ilić (Kojić), Spasenović, A.Matić, G.Matić, Milinković, Komarčević, Ristivojević, Vraštanović (Rajevac), Mijailović, Nikolić.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije OFK Žarkovo Loznica