XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Prvenac Žarkova na otvaranju sezone

07.08.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Na otvaranju prvoligaške sezone, gost ekipi Žarkova u Makiškoj šumi su komšije sa leve obale Dunava, pančevački Železničar. Domaći su iz prve dobre akcije, na samom početku, poveli golom Gojkova u 5. minutu. Brzonogo krilo domaćih je izmakao odbrani gostiju i rutinirano loptu poslao u mrežu kraj nemoćnog Živkovića.

 

Svoju dobru igru Gojkov umalo nije krunisao drugim pogotkom u 23. minutu, međutim njegov šut sa oko 25 metara je završio koji centimetar iznad gola. Prvu izglednu šansu gosti propuštaju u 26. minutu, Petrović je izbio sam pred Jevrića, ali je sa 10-ak metara prebacio i njega i gol.

U 31. minutu domaći dolaze do drugog pogotka preko Zuvića na isti način kao i kod prvog. Ponovo je lako izigrana odbrana Pančevaca. Žarkovo igra mnogo zrelije i zasluženo vodi sa 2:0.

Poslednju priliku u prvom periodu propuštaju gosti u prvom minutu nadoknade. Nakon lepog prodora Petrovića, na 12 metara od gola se našao usamljeni Marković, šutirao je iz prve, neprecizno iznad prečke.

Samo što je počelo drugo poluvreme, a već je bilo 3:0. Prvo je Čarapić opalio sa nekih 13-14 metara, Živković je odbranio i kratko odbio do Zuvića, koji rutinski loptu smešta u mrežu za sigurno vođstvo. Igra posle toga gubi na tempu, domaći su zadovoljni visokim vođstvom, dok su gosti nemoćni da bilo šta promene u svoju korist.

Pokušali su Pančevci izmenama da pojačaju tempo i preokrenu igru u svoju korist, ali mladići iz Makiške šume su napravili čvrst bedem pred svojim golom. Žarkovo je sasvim zasluženo upisalo prvu trojku, dok su gosti iz Pančeva ostali nedorečeni, naročito u napadu.

OFK ŽARKOVO - ŽELEZNIČAR 3:0 (2:0)

STADION: OFK Žarkovo. GLEDALACA: 100. GL.SUDIJA: Mijajlović Borko. POM.SUDIJE: Božović Boško i Mitić Miloš. STRELCI: Gojkov 5 i Zuvić 31. i 47.min (OFK Žarkovo). ŽUTI KARTONI: Delević, Manić i Milić (OFK Žarkovo), Marković, Protić i Petrović (Železničar).

OFK ŽARKOVO: Jevrić, Obradov, Delević, Nikolić, Manić (Ilić), Zuvić (Mićić), Jovanović (Stojanović), Ignjatović, Gojkov, Čarapić (Milić), Obrenović. 

ŽELEZNIČAR: Živković, Konatar (Stanimirović), Plavšić, Marković Ž. (Marković L.), Petrović (Andić), Đorđević, Bečelić (Ilić), Jovanović, Protić, Tomović (Kostić), Sikimić.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije OFK Žarkovo Železničar