XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

VAR u nadoknadi doneo bod Čukaričkom

22.11.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa meča - foto: fkcukaricki.com

Drugi susret za kratko vreme igraju Čukarički i Novi Pazar, pre samo četiri dana zaostala utakmica drugog kola istih ekipa u Novom Pazaru završena je bez pobednika. Današnji meč je počeo lepom prilikom za postizanje gola domaće ekipe u 6. minutu. Endiaje je prošao po boku i poslao upotrebljivu loptu na peterac, Savić iako neometan, maši čitav fudbal.

 

Gosti u nastavku preuzimaju inicijativu, a do pogotka stižu u 37. minutu. Vlajković je šutirao sa preko 20 metara i pogodio prečku, lopta se odbija na glavu Čečarića koji je šalje u nebranjeni deo gola. To je ujedno bilo sve iz prvog, teško gledljivog, poluvremena. 

Domaći u drugom poluvremenu kreću sa ofanzivnijom igrom, međutim Novom Pazaru su u 51. minutu centimetri nedostajali da udvostruči prednost. Mladenović je izveo slobodan udarac sa 18 metara, lopta je prohujala kraj samog roglja.

Čukarički nema sreće u 58. minutu, Roganović šutira sa ivice kaznenog prostora, lopta je okrznula stativu i završila u gol autu.

Jalovi su svi napadi domaćih, čvrsta odbrana gostiju na čelu sa Vujancem na golu bila je nesavladiva. Posle intervencije iz VAR sobe u poslednjim trenucima utakmice dosuđen je kazneni udarac za Čukarički, jer je Pavišić odigrao rukom u svom šesnaestercu. Tako su domaći dobili priliku iz penala da postignu gol, što im je i uspelo preko Čolovića. Mogli su domaći i do sva tri boda u poslednjem minutu nadoknade, ali Ergelaš sa 5 metara ne uspeva da prevari sjajnog Vujanca, koji svom timu čuva zasluženo stečen bod.

Sledećeg vikenda na rasporedu je 18. kolo, Čukarički putuje u srce Šumadije na noge Metalcu, a Novi Pazar ima jako bitan duel kod kuće protiv Proletera.

ČUKARIČKI - NOVI PAZAR 1:1 (0:1)

STADION: FK Čukarički. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Maksimović Đorđe. POM.SUDIJE: Harmat Atila i Milićević Miloje. STRELCI: Čolović 90+3.min (Čukarički), Čečarić 37.min (Novi Pazar). ŽUTI KARTONI: Tanasijević (Čukarički), Kalezić, Pavišić i Čečarić (Novi Pazar).

ČUKARIČKI: Mićović, Stevanović, Rakonjac (Ergelaš), Tanasijević, Kajević (Janković), Mijailović, Drezgić, Savić (Čolović), Endiaje, Roganović, Lukić (Čolić). 

NOVI PAZAR: Vujanac, Vlajković, Joksimović, Mladenović (Dimić), Parađina, Aganspahić (Ratković), Pavišić, Lončar, Mihailović (Alić), Kalezić (Kiković), Čečarić (Maksimović).

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Čukarički Novi Pazar