XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
TSC uzeo bod na "Krovu"

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Za kraj prvog kruga derbi gornjeg doma između Voždovca i TSC-a. Tempo na samom startu je veoma jak, gosti imaju terensku inicijativu. Prvu priliku ipak stvaraju domaći u 15. minutu. Pantović je nakon solo prodora izbio ispred Filipovića koji mu je paradom u noge osujetio šut.
U 24. minutu viđena je lepa akcija pred golom Voždovca, Zec je divno uposlio Ratkova koji se spetljao u odsudnom trenutku pa je Preković otklonio opasnost. Drugi deo poluvremena protiče u međusobnom nadmudrivanju, bez izrazitih šansi za postizanje golova, na odmor se otišlo najnepopularnijim rezultatom.

Prikazan fudbal u prvom poluvremenu nije mogao zadovoljiti malobrojnu publiku, ali je zato u nastavku odmah krenulo sa uzbuđenjima. Milović je sa svoje polovine uputio dugu loptu na koju je loše startovao Stojković i promašio je, to je iskoristio brzonogi Vujnović i doveo ˝Zmajeve˝ u vođstvo, igrao se 47. minut. TSC odmah uzvraća, Đakovac u 52. minutu šutira sa 12 metara, ali pravo u dobro postavljenog Prekovića. Kako vreme protiče pritisak gostujuće ekipe na zadnju liniju domaćih je sve veći. Voždovac iz brze tranzicije uzvraća, tako da Aleksandar Stanisavljević na dodavanje Hajdina u 68. minutu sa nekih desetak metara udaljenosti šalje loptu kraj same stative. TSC je preko Zeca u 74. minutu ponovo ugrozio gol domaćih, njegov šut sa ivice kaznenog prostora je završio dvadesetak centimetara pored leve stative.

Puno precizniji je bio rezervista Milićević u 84. minutu, na dodavanje Petkovića poslao je loptu u samo ćoše gola nemoćnog Prekovića sa oko 20 metara, za 1:1. Mogli su gosti i do drugog gola u 88. minutu. Petković je nakon solo prodora šutirao iz srca šesnaesterca, pouzdani Preković je sačuvao svoj tim novih neprijatnosti. Nedostatak pravog špic igrača koštao je večeras goste da ne uzmu tri boda koja su im se nudila na ˝krovu˝. Naredno, 16. kolo, Voždovac će dočekati Čuku, dok TSC gostuje u Novom Pazarau.

VOŽDOVAC - TSC 1:1 (0:0)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 300. GL.SUDIJA: Maksimović Đorđe. POM.SUDIJE: Peranović Dragan i Mikalački Ivan. STRELCI: Vujnović 47.min (Voždovac), Milićević 84.min (TSC). ŽUTI KARTONI: F.Stanisavljević (Voždovac), Antonić i Banjac (TSC). 

VOŽDOVAC: Preković, Milović, F.Stanisavljević (Ajdinović), Milosavljević, A.Stanisavljević (Bogdanović), Lasickas, Pantović (Mašović), Vujnović, Milojević (Keita) (Stojčev), Purtić, Hajdin.
TSC: Filipović, Stojković, Tomanović, Zec, Banjac (Bočkaj), Antonić, Stanojev, Petrović (Milićević), Petković, Đakovac (Varga), Ratkov (Krsmanović).

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Voždovac TSC