XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Žestok otpor Čukaričkog, ali Partizan slavio u derbiju u Humskoj

31.10.2021 FK Čukarički

Žestok otpor Čukaričkog, ali Partizan slavio u derbiju u Humskoj--

Čukarički je odigrao sjajan meč na gostovanju u Humskoj, ali je poražen u derbiju 15. kola Super lige Srbije, na kraju crno-beli su slavili trijumf golovima Vujačića u 34. i Živkovića u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena – 2:0. Brđani su propustili nekoliko vrlo dobrih prilika, Endijae je pogodio stativu, najbolji pojedinac meča Popović branio je šuteve Kajevića, Rakonjca i Kovača, a na kraju je Partizan surovo kaznio sve promašaje ekipe Saše Ilića.

 

Prvu priliku imao je Partizan, Menig je u četvrtom minutu šutirao u okvir gola Brđana, ali je Petrović bio siguran. Uzvratila je ekipa Saše Ilića, Kajević je odlično proigrao Docića, a kapiten je šutirao sa 25 metara, bio je neprecizan. Mogao je Partizan da kazni poigravanje u odbrani Čukaričkog, Petrović je loše reagovao, potom i Kovačević, lopta je došla do Rikarda, koji je šutirao, ali se golman Brđana sigurnom intervencijom iskupio za malopređašnji loš potez.

Fantastičnu priliku imao je Partizan u 14. minutu, Urošević je odlično centrirao sa leve strane, iz drugog plana je dotrčao Jojić i glavom šutirao, ali pored gola. Uzvratio je u 16. minutu Čukarički, bila je to fantastična šansa, Roganović je umakao odbrani domaćina, odlično je centrirao, Endijae je glavom šutirao i pogodio stativu.

Nedugo potom još dve sjajne prilike za belo-crne, najpre je Docić ubacio loptu iz kornera, sa druge stative je na peterac vratio Endijae, a Kajević je takođe glavom šutirao, ali je Popović uspeo da interveniše. Posle još jednog ubacivanja iz ugla Docića šutirao je glavom i Rakonjac, ali je Popović ponovo spasao svoj tim.

I naredni korner doneo je šansu, Docić je lepo centrirao, ali je Endijae glavom šutirao preko gola. Partizan je surovo kaznio sve promašaje Čukaričkog u 34. minutu. Jojić je ubacio loptu iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, Vujačić je bio najviši u skoku, Petrović je vrhovima prstiju zahvatio loptu, koja se od stative ipak odbila u njegov gol – 1:0.

U nadoknadi vremena Partizan je duplirao prednost iz akcije koja nije nkog obećavala. Urošević je centrirao sa leve strane, više je to ličilo na šut doduše, Menig je na trenutak primirio loptu, video je da na nju natrčava Živković, sklonio se, a desni bek Partizana je silovitim udarcem zakucao u mrežu Čukaričkog – 2:0.

Imali su Brđani sjajnu priliku da se vrate u meč u 55. minutu, Čolović je prelepo centrirao sa leve strane, Kovač je glavom natrčao na loptu i gađao donji levi ugao Partizanovog gola, ali je Popović branio za desetku.

Izvršio je dvostruku izmenu Ilić u 63. minutu, umesto Kajevića i Čolovića na teren je poslao Ergelaša i Jankovića. Do kraja meča ritam je prilično opao, oba trenera dali su šansu rezervistima, ali izglednijih prilika nije bilo.

Partizan - Čukarički 2:0 (2:0)

Strelci: 1:0 – Vujačić u 34, 2:0 – Živković u 45+3. minutu. Stadion Partizana. Gledalaca: 3.000. Sudija: Milan Stefanović. Pomoćnici: Milan Mihajlović i Miloš Miškeljin. Žuti kartoni: Kovačević, Endijae (Čukarički).

PARTIZAN: Popović, Saničanin, Vujačić, Natho (od 74. Smiljanić), Menig (od 65. Lutovac), Gomeš, Zdjelar (od 15. Pantić), Živković (od 74. Miljković), Jojić, Urošević, Jović (od 65. Terzić).

ČUKARIČKI: Petrović, Kovačević, Docić, Stevanović, Rakonjac (od 85. Savić), Kajević (od 63. Ergelaš), Čolović (od 63. Janković), Šapić, Endijae (od 76. Lukić), Kovač (od 76. Čolić), Roganović.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Partizan Čukarički