XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Golgetersko veče Zmajeva u Subotici

03.10.2021 fkvozdovac.rs

Fudbaleri Voždovca, odigrali su na gostovanju ekipi Spartaka, najlepšu i najubedljiviju utakmicu u novoj sezoni jer se u Beograd vraćaju sa sva tri boda i čak četiri gola u mreži protivnika.

 

4:0 (2:0) koliko je stajalo na semaforu posle finalnog sudijskog zvižduka moglo je da bude i ubedljivije, ali šef struke Zmajeva, gospodin Aleksandar Linta, nije krio zadovoljstvo ni posle ovog rezultata:

”Ekipa Spartaka je imala svoje šanse, ali smo mi iskoristili svoje. U ovakim utakmicama ekipa koja prva da gol dobija dodatnu energiju i igrači dobijaju na samopouzdanju. Mi smo imali tu umešnost, ali i sreću da damo prvi gol i posle se nametnuo drugačiji odnos snaga na terenu. Čestitao bih prvo svojim momcima, a potom i stručnom štabu na Voždovcu kakav želim da vidim.”

Ekipa Spartaka za nijansu je bolje otvorila utakmicu, ali uz par prilika koje su okarakterisane kao nedozvoljena pozicija. 

Sa druge strane, Zmajevi su pretili uglavnom preko mladog Miloša Pantovića, ali su  opasniji napadi sprečavani već na ivici kaznenog prostora. 

U 12. minutu ušetao se tandem Milosavljević-Pantović skoro u golmanov prostor, ali je odbrana bila na mestu. Dobro je Nikola Vujnović pronašao Alena Mašovića u polu-kontri koji nije uspeo da uputi ozbiljniji šut. 

Imao je odmah u narednom napadu domaći tim prvu pravu priliku na utakmici gde je prošlo dodavanje kroz sredinu za igrača najbližeg golu Voždovca, ali je iskusni Litvanac, Justas Lasickas bio na mestu. 

Najozbiljniju šansu za vođstvo imao je Spartak u 20. minutu, ali je Miloje Preković pravoremenom paradom uz pomoć odbrane pri šutu i sa odbijenom loptom spasio gol Zmajeva. 

1:0 – Aleksandar Stanisavljević! Odličan napad Voždovca koji je išao sve iz odbrane, povukao je Alen Mašović  po desnoj strani, vratio povratnu za Stanisavljevića koji je preciznim šutem šalje iza golmana Spartaka.

Na krilima prvog gola Voždovac odmah duplira prednost posle nekoliko minuta! Nikola Vujnović glavom je ”zakucao” loptu za 0:2 posle maestralnog centaršuta Ivana Milosavljevića po levoj strani.

Zatresao je i mladi Miloš Pantović mrežu odmah u sledećem napadu, ali je vođstvo od 0:3 na poluvremenu sprečio pomoćni sudija signalizirajući ofsajd. Na pauzu se otišlo sa velika dva gola prednosti!

Drugo poluvreme nastavljeno je u istom tempu i uz otvorenu igru. Opet su domaćini bili bliži golu na početku deonice, ali se Miloje Preković istakao neverovatnom odbranom usled odličnog postavljanja. Na metar ispred čuvara mreže se našao napadač Spartaka, ali je njegov udarac glavom išao direktno u Prekovića.

U 61. minutu Aleksandar Linta izvršio je dvostruku izmenu. Umesto Alena Mašovića i Aleksandra Stanisavljevića u igru su ušli Marko Mijailović i Miloš Stojčev.

Odmah po ulasku je iskusni Stojčev uputio izuzetan šut koji je prvo okarakterisan kao udarac iz ugla da bi posle VAR provere glavni sudija dosudio kazneni udarac za Voždovac jer je odbrambeni igrač Spartaka rukom sprečio da šut ide u okvir gola.

Strelac drugog gola, Nikola Vujnović, stavio je loptu na belu tačku, ali je njegov šut odbranio odlični Filip Manojlović, golman Spartaka.

Samo nekoliko minuta kasnije (72. minut) ponovo u glavnoj ulozi Nikola Vujnović i fenonamenalni dvostruki asistent Ivan Milosavljević za 0:3 u Subotici! U ovoj akciji moramo pomenuti i Miloša Stojčeva koji je pravovremenim dodavanjem omogućio da mladi reprezentativac ponovo bude zaslužan za ključnu loptu.

Samo što je zamenio mladog Miloša Pantovića, u strelce se upisao iskusni Filip Stanisavljević u 78. minutu kada je u odličnoj kontri ostao sam jedan na jedan sa mladim golmanom, zaobišao ga sa loptom majstorski i plasirao precizno loptu u mrežu Spartaka za 0:4. Ivan Milosavljević upisao je asistenciju broj tri, čime je potvrdio da je zasluženo dobio novi poziv za nacionalu selekciju do 21 godine.

Sledi nova reprezentativna pauza posle čega Voždovac nastavlja prvenstvo na svom stadionu, protiv kruševačkog Napretka.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Spartak ŽK Voždovac