XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Poraz VoŔe u Bačkoj Topoli

25.09.2021 fkvojvodina.rs

Detalj sa meča - foto: fkvojvodina.rs

Fudbaleri Vojvodine poraženi su na gostovanju u Bačkoj Topoli od ekipe TSC-a rezultatom 1:0 (0:0) u 10. kolu Super lige Srbije. Jedini pogodak na meču postigao je Slobodan Rajković u 48. minutu.

Ā 

Ovo je bio istorijski dan za domaći tim, koji je po prvi put igrao zvaničnu utakmicu na svom novom stadionu, a u to ime kapiten Vojvodine Nemanja Čović je ispred FK Vojvodina uručio plaketu kao simboličan poklon kapitenu TSC-a Tomanoviću.

U uvodnim minutima meča TSC je bio neÅ”to konkretniji tim, već u osmom minutu pokuÅ”ao je Banjac, a ubrzo i Tomanović nakon nove akcije i centarÅ”uta sa levog boka.

Vojvodina je uzvratila prvi put u 23. minutu kada je Mirko Topić uputio prvi udarac u okvir gola, ali nedovoljno snažan da savlada golmana Jorgića. Mnogo bolju i najbolju Å”ansu u prvom poluvremenu imao je Bastajić, koji je u 43. minutu pobegao odbrani domaćih, prihvatio pas Vukadinovića, najpre ga je zaustavio golman Jorgić, a potom je njegov novi pokuÅ”aj sa gol linije izbio Aranđel Stojković.

Treba istaći da je trener VoÅ”e Slavoljub Đorđević morao da napravi prevremenu izmenu, poÅ”to je povređenog Mirka Topića u 40. minutu zamenio Novica Maksimović.

Tek Å”to je počelo drugo poluvreme, u 48. minutu Slobodan Rajković je postigao pogodak za vođstvo domaće ekipe. TSC je nakon vođstva dobio vetar u leđa, a u 56. minutu Banjac je imao treći pokuÅ”aj, ali je sa ivice Å”esnaesterca Å”utirao preko gola. Novu odličnu Å”ansu domaći tim je imao posle dva minuta, Stojković je gađao iz slobodnjaka, ali je Nikola Simić maestralnom paradom sačuvao svoju mrežu.

VoÅ”a je morala da krene u ofanzivu, Đorđević je ubrzo reagovao izmenom, Mrkaić je zamenio Bastajića, a gostujući tim je prvi ozbiljniji napad imao u 68. minutu kada je Veljko Simić vratio povratnu kroz peterac, ali nije Čović nije stigao da je zahvati. TSC je imao joÅ” jednu priliku, Antonićev udarac glavom u 70. minutu novom odbranom zaustavio je Nikola Simić.

U finiÅ”u je tempo igre opao, TSC je uspeo da kontroliÅ”e igru i da drži Vojvodinu daleko od opasne zone. Đorđević jeĀ  u finiÅ”u uveo i NeÅ”kovića umesto Veljka Simića, ali ā€žstara damaā€œ nije uspela da probije odbranu TSC-a.

Vojvodina je ostala Ŕestoj poziciji sa 15 osvojenih bodova.

Ekipe su nastupileĀ  u sledećim sastavima:

TSC: Jorgić. Varga, Stojković, Tomanović, Zec, Banjac (od 83. Milićević), Petrović, Rajković (od 67. Antonić), Petković (od 59. Stanojev), Đakovac, Ratkov (od 67. Stanojlović).

Vojvodina: N. Simić ā€“ Jeličić, Kopitović, Devetak, Đorđević ā€“ Topić (od 40. Maksimović), Busnić ā€“ Vukadinović, Čović, V. Simić (od 82. NeÅ”ković) ā€“ Bastajić (od 59. Mrkaić).

Izvor:Ā fkvojvodina.rs

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije TSC Vojvodina