XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Zvezdin bingo sa Brodarcem

Foto: H.D.Vujanović

Dva tima iz vrha tabele, pretendenti na titulu, su počeli utakmicu sa puno žara i energije. Zvezda od samog početka uspostavlja dominaciju, a Rakić u 10. i 17. minutu izlazi sam pred golmana Grafičara, u oba slučaja LeÅ”njak izlazi kao pobednik.
NikolaÅ”ević je u 18. minutu doveo domaće u vođstvo. Lopta koju je on poslao sa 20 metara je skinula paučinu iz roglja, prelep pogodak. U 25. minutu posle udarca iz ugla Rakić postiže glavom pogodak, međutim sudija Ržić ga poniÅ”tava iz samo njemu znanih razloga svirajući nepostojeći prekrÅ”aj.
Igrao se 31. minut kada je Å ljivić na povratnu Rakića snažno i precizno Å”utirao i povisio rezultat na 2:0. Već u sledećem minutu posle dve propuÅ”tene idealne prilike, Rakić koristi treću. Pretrčao je kompletnu odbranu Brodarca i sa 14 metara savladao nemoćnog LeÅ”njaka.
O inferiornosti gostiju govori podatak da su prvi udarac na gol Zvezde uputili preko Papića tek u 28. minutu. Rezultat od 3:0 na poluvremenu je pokazatelj pravog odnosa snaga na terenu.
Zvezda je i u drugom poluvremenu nastavila da melje protivnika. Jedina mana bi mogla biti Ŕto su ih igrači Brodarca uspeli uhvatiti čak 10 puta u ofsajd zamke, ali ih ni to nije sprečilo da im napune mrežu do vrha.
Na asistenciju Mitića svoj drugi pogodak na utakmici , a četvrti za Zvezdu, Rakić postiže udarcem sa peterca u 47. minutu. U 64. minutu Mijatović je povukao sa centra i uposlio na ivici kaznenog prostora Šljivića koji je napravio par koraka i neodbranjivo poslao loptu u gol.
Ređaju se prilike pred golom gostiju, Å ljivić u 73. i NikolaÅ”ević u 76. minutu iz povoljnih prilika neuspevaju da povise vođstvo. NajlepÅ”a akcija na utakmici je viđena u 80. minutu posle trougla između Vidojevića, Marića i NikolaÅ”evića, ovaj potonji je bio siguran egzekutor. I to nije bilo sve, jer Vidojević u poslednjem minutu dijagonalom sa centra pronalazi Miladinovića na petnaestak metara od gola, a ovaj rutinirano stavlja tačku na i.
Niko nije očekivao brodolom Brodarca, ali kadeti Zvezde su danas prikazali vrhunsku igru i efikasnost, koja ih nije krasila u prethodnom periodu, pa se vidi da je naporan rad sa trenerom Stojčevskim dao rezultat. U narednom kolu Zvezda gostuje Napretku u KruÅ”evcu, dok Brodarac dočekuje lidera na tabeli Čukarički.

CRVENA ZVEZDA - BRODARAC 7:0 (3:0)
STADION: Rajko Mitić - jug veÅ”tačka trava. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Ržić UroÅ”. POM.SUDIJE: Božović Goran i Radoičić Nenad. STRELCI: NikolaÅ”ević 18. i 80.min, Å ljivić 31. i 64.min, Rakić 32. i 47.min i Miladinović 90.min (C.Zvezda). ŽUTI KARTONI: Mijatović (C.Zvezda), BariÅ”ić, Pepić i Mulić (Brodarac).
CRVENA ZVEZDA: Marinković, Mitić (Svetozarević), Leković, Vukičević, Marić (Stojsavljević), Vidojević, Mijatović, Lolić (Radonjić), Rakić, Å ljivić (Savić), NikolaÅ”ević (Miladinović).
BRODARAC: LeÅ”njak, Veljović, MiloÅ”ević, Vujetić, Mulić, Živković (Kostić), Spasojević (Civrić), BariÅ”ić, Pepić (Miljević), Bajić (Ignjatović), Vidović (Stublinčević).

Omladinske lige Omladinske lige Kadetska liga Srbije Crvena zvezda Brodarac