XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Zvezdi promaŔaji, Partizanu bodovi

Foto: H.D.Vujanović

Derbi omladinaca je opravdao očekivanja. Partizan vodi već od 5. minuta, posle prodora po desnoj strani Å tulić je sa 13-14 metara odapeo projektil u suprotan ugao, Ćopić je bio nemoćan. Zvezdini omladinci od tog trenutka peuzimaju inicijativu i stvaraju brojne Å”anse. Stanković u 13. minutu, a potom i Bačanin u tri navrata, 23,27. i 31. minutu ne uspevaju da realizuju stopostotne prilike. U međuvremenu Å tulić u 29. minutu pogađa stativu sa istog mesta odakle je pre toga postigao pogodak.

Domaći ipak dolaze do zasluženog izjednačenja u poslednjem minutu prvog poluvremena. Knežević je Å”utirao sa ivice kaznenog prostora, Gočmanac je samo kratko odbio loptu, pritrčao je Bačanin i sa metra ćuÅ”nuo u prazan gol. Rezultatom 1:1 se otiÅ”lo na zasluženi odmor. Grković je u nastavku prvi pripretio Å”utiravÅ”i u 50. minutu iz blizine, ali Ćopić brani i izbacije loptu u korner. Na drugoj strani Lazetić sa par metara glavom Å”utira neprecizno u 56. minutu, a Kneževićev projektil sa 18 metara u 61. minutu zavrÅ”ava pokraj same stative.

Kazna za Zvezdine promaÅ”aje dolazi iz kontranapada samo 2 minuta kasnije kada najspretniji u kaznenom prostoru biva Jović i sa peterca uspeva da savlada nemoćnog Ćopića za 2:1. Ćopić se potom odbranom istakao u 69. minutu nakon snažnog Å”uta strelca drugog gola Jovića. Zvezda na sve načine do kraja pokuÅ”ava da ugrozi gol gostiju i izjednači, a najbliži golu su bili u prvom minutu nadoknade vremena, ali Lazić iz idealne Å”anse loptu Å”alje iznad gola. Iako su domaći prikazali viÅ”e od igre i stvorili mnogo zrelije prilike, spretniji i sretniji gosti odnose kući sva tri boda.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 1:2 (1:1)

STADION: Rajko Mitić-jug veÅ”tačka trava. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Anđelovski Novica. POM.SUDIJE: Živin Svetozar i Å utulović Ivan. STRELCI: Bačanin 45.min (C.Zvezda), Å tulić 5.min i Jović 63.min (Partizan).Ā 
CRVENA ZVEZDA: Ćopić, Despotovski, Petrović, Krstić, Đurić, Ćurić, Knežević (Stojanović), Stanković (Lazić), Bačanin (N.Mituljikić), Branković (J.Mituljikić), Lazetić (Pantić).
PARTIZAN: Gočmanac, Bojat, Grković, Stanković, Đorđević, Purić, Vlahović (Jovanović), RaÅ”ković, Petrović (Ilić), Å tulić (Milovanović), Jović (Stojanović).

Omladinske lige Omladinske lige Omladinska liga Srbije Crvena zvezda Partizan