XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Budući superligaš iz Kragujevca uzeo bod u Dobanovcima

15.05.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Budućnost ima prva priliku da ugosti novog superligaša iz Šumadije. Kragujevčani su prošlog vikenda overili ulazak u Super ligu, tako da u Dobanovce dolaze rasterećeni.

 

Ta rasterećenost je doprinela da se igra lepo, a Ristović u 11. minutu uspeva sa 22 metra da zatrese mrežu uspavanog golmana domaće ekipe. Već u sledećem napadu izjednačenje, Ilić je sa par metara prevario Lukića.

I u daljem toku susreta gledamo kvalitetan fudbal, gosti imaju više od igre, a Ćirović u 24. minutu sa 7 metara glavom ne uspeva da savlada veoma dobrog Mirkovića. Druga u nizu prillika za Ćirovića ostaje neiskorišćena u 28. minutu, kada je Mirković padom u noge otklonio opasnost. 

Potom i domaći, minut docnije, prave divnu akciju, Ilić pronalazi usamljenog Smiljanića na 13-14 metara od gola, ovaj uspeva da lobuje istrčalog Lukića, ali i čitav gol. Gosti dominiraju, a Zukanović se u 31. minutu našao sam pred golmanom domaćih, koji ponovo izlazi kao pobednik. Svoje golmanske kvalitete Mirković je ispoljio i u 39. minutu, posle slobodnog udarca koji je izveo Kovačević sa 22 metra, vrhovima prstiju loptu je izbacio u korner.

Drugo poluvreme se igra puno mirnije, a Tomić je prvi oprobao šut u 53. minutu, međutim sa 19 metara uspeva da pogodi samo spoljni deo mreže. Zadnjih 15 minuta gosti imaju igrača više, jer je domaći centarfor Dobrijević dobio drugi žuti karton. Kragujevčani napadaju, imaju loptu više u posedu, ali nema onog žara u igri kao u prvom delu. Domaći su uspešno odolevali i na kraju uspeli sa favoritom da odigraju nerešeno. 

Poslednje kolo igra se u sredu, Budućnost ide u goste komšijama u Žarkovo, dok Radnički na "Čika Dači" dočekuje Jagodinu.

BUDUĆNOST - RADNIČKI 1923 1:1 (1:1)

STADION: FK Budućnost. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Radaković Nikola. POM.SUDIJE: Harmat Atila i Bilić Svetlana. STRELCI: Ilić 12.min (Budućnost), Ristović 11.min (Radnički 1923). ŽUTI KARTONI: Dobrijević i Anđelković (Budućnost), Ilić (Radnički1923). CRVENI KARTON: Dobrijević (drugi žuti) 75.min (Budućnost).

BUDUĆNOST: Mirković, Ninković (Anđelković), Lučić, Markišić (Rajevac), Dobrijević, S.Ilić (Arsić), Smiljanić (Tasić), Janjić, Pajović, Novaković, Veselinović (F.Ilić).

RADNIČKI 1923: Lukić, Petrović, Kovačević, Ćirović, Zukanović (Ilić), M.Vidović, Rađen, Vićentijević, Filipović (U.Vidović), Tomić, Ristović (Nikodijević).

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Budućnost Radnički 1923