XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

"Grafosi" nadvisili Slogu

15.05.2021 Aleksandar Daišević

Jedan gol nedovoljan za bod(ove) - Željko Žeradjanin (beli dres) u akciji

Posle 13 vezanih utakmica bez poraza na svom terenu, na oproštaju od Gradskog stadiona u prvoligaškoj konkurenciji, Sloga je poražena od Grafičara. "Beli", u ovom meču plavi, pružili su jednu od najslabijih paertija ove sezone, bili su natrčani, nadskočeni, u svemu su bili u podređenom položaju i zaslužili su poraz. U prvom poluvremenu još je i ličilo da će Sloga odigrati kvalitetnu partiju. Iz prve prave akcije Kraljevčani su poveli. Zlatković je sjajno prošao po levoj strani, odlično centrirao,a Žerađanin bio na mestu i matirao nemoćnog Gutešu. Imali su domaći još nekoliko akcija preko neumornog Mijića koje su mirisale na gol, ali je završnica bila slaba. Na drugoj strani, posle primljenog gola, Grafičar je preuzeo inicijativu. Imali su puleni Boška Đurovskog više loptu u nogama, pretili oko i u šesnaestercu Sloge, ali bez konkretnog učinka. U 26. minutu jedna naizgled bezopasna situacija, loptu koja je izlazila iz šesnaesterca domaćih neoprezni Mijić je zahvatio rukom i za arbitra Miladinovića iz Jagodine nije bilo dileme. Jedanaesterac je sigurno izveo Burmaz za izjednačenje. Tim rezultatom je završeno poluvreme.

 

U nastavku potpuna dominacija Grafičara, svaka akcija "grafosa" mirisala je na gol, ali su se gosti propisno ispromašivali. I kada ne ide napadačima, u pomoć priskaču štoperi. Matija Mrkela je odlično skočio posle kornera i glavom matirao nemoćnog Andrijanića. Posle toga na terenu je i bukvalno postojao samo jedan tim. Stanković je uspeo da iz jednog šuta pogodi obe stative gola domaćih, Marong je bio neprecizan sa ivice šesnaesterca, ali je sve ispravio u 90. minutu kada je prihvatio jednu loptu ispred štopera domaćih i sjajnim šutem poslao u sami ugao nemoćnog vratara Sloge. Bila je to tačka na zasluženu pobedu Grafičara.

SLOGA - RFK GRAFIČAR 1 – 3 (1 – 1)

Gradski stadion u Kraljevu Bez gledalaca Strelci: Žerađanin u 11. minutu za Slogu,a Burmaz u 26. minutu (iz jedanaesterca), Mrkela u 76. i Marong u 90. minutu za Grafičar Žuti kartoni: Mijić, Petković (Sloga), Damjanac (Grafičar). Igrač utakmice: Ilija Babić (Grafičar).

SLOGA: Andrijanić 6,5, Adama 6, Vukotić 7, Petković 6,5, Gojković 6,5, Zlatković 6,5 (od 70. minuta Ivanović 6), Mijić 6,5, Masrkiš 6,5 (od 75. minuta Andrić -), Žerađanin 6,5, Amos 6 (od 60. minuta Savić 6,5), Mrđa 6,5.

GRAFIČAR: Guteša 7, Đurić 7, Stanković 7, Lazetić 7 (od 65. minuta Vidić 7), Matić 7, Burmaz 7 (od 57. minuta Despotovski 7), Babić 7 (od 65. mimnuta Marong 7), Damjanac 7, Petrov 7 (od 57. minuta Lazić 7), Todorovski 7 (od 84. minuta Avramovski -), Mrkela 7.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Sloga (K) RFK Grafičar