XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Zemun iako ravnopravan izgubio od Budućnosti

28.02.2021 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Mlađani Zemunci danas traže slamku spasa protiv Dobanovčana, koji se nalaze u malo boljoj situaciji od njih, trenutno su prvi iznad crte zone ispadanja.
Igra obe ekipe u prvih pola sata bez puno rizika, obe strane vode više računa da sačuvaju svoj gol, nego da atakuju na protivnički. Iz takve igre nije proizašla nijedna ozbiljnija prilika.

Prvo uzbuđenje je viđeno u 35. minutu kada je brzonogi Ilić protutnjao po levoj strani i našavši se desetak metara od gola Zemuna uputio šut koji je završio kraj leve stative. To je bilo sve od zanimljivih dešavanja viđenih u prvom poluvremenu. 

U nastavku se igra sa više ritma, a u 51. minutu šansa za Zemun. Posle trećeg uzastopnog kornera koji je izveo Paunović najviši u skoku je Mijailović, ali njegov udarac glavom sa 7 metara je neprecizan. U istom minutu posle brze kontre, na drugoj  strani, Ilić iz povoljne situacije sa 12-13 metara šutira snažno po zemlji, Gudžulić je nogom odbranio i loptu poslao u korner.

Domaći igrač Lazarević u 61. minutu sjajno šutira sa oko 20 metara, lopta prolazi tik kraj desne stative, a onda, ponovo u kontranapadu u istom minutu Rajevac cilja glavom donji ugao, Gudžulić se istakao paradom i sačuvao svoju mrežu. Kako je utakmica odmicala borba na terenu se rasplamsavala, totalno različita igra u odnosu na uspavanku iz prvog poluvremena. Rajevac u 70. minutu sa 12 metara gađa rašlje gola Zemuna, ali biva za malo neprecizan, dok Anđelković u 74. minutu, tek što je ušao u igru, dovodi Budućnost u vođstvo poslavši volej udarcem sa 13 metara loptu u mrežu.

Zemun pokušava presingom na zadnju liniju gostiju i neprekidnim napadima da dođe makar do izjednačenja, ali u tome ne uspeva, Andrija Mijailović se u trećem minutu nadoknade obrukao ne postigavši gol sa par metara, pa Dobanovčani nose vredna tri boda kući.
Narednog vikenda Zemun je gost Jagodini, dok u Dobanovce dolazi pretendent na Super ligu, Loznica. 

ZEMUN - BUDUĆNOST 0:1 (0:0)

STADION: Gradski stadion Zemun. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Jerinić Danilo. POM.SUDIJE: Božović Goran i Bogićević Goran. STRELAC: Anđelković 74.min (Budućnost). ŽUTI KARTONI: Jovanović i Križan (Zemun), Janjić (Budućnost).
ZEMUN: Gudžulić, Stevanović, Jovanović, Paunović (Cakić), Pavlović, Lazarević, Stokić (Đalović), Mijailović, Isidorović, Petrović (Kuzmanović), Križan.
BUDUĆNOST: Marković, Ninković (Rajevac), Jeličić, Lučić (Đurđević), Dobrijević, Ilić (Papović), Smiljanić, Arsić (Anđelković), Janjić, Novaković, Veselinović.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Zemun Budućnost