XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Zmajevi remijem ostali u ligi

19.05.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Jedna od pet presudnih bitki kad se tiče opstanka, večeras se vodi na popularnom krovu. Između mnogo kombinacija koje su u opticaju, pomenućemo samo dve. Prva je da Voždovcu pobeda donosi opstanak bez obzira na ostale rezultate, a druga da Javoru neće ni pobeda vredeti, ukoliko im se ne poklope rezultati sa preostalih mečeva, što znači da su Ivanjičani već jednom nogom zakoračili u Prvu ligu.

 

Važnost meča je sputala noge akterima. Ništa bitno se nije desilo u prvom poluvremenu, igra bez i jedne ozbiljne šanse za gol.

Posle samo dva minuta u nastavku Voždovac stvara prvu priliku na utakmici, Stojčev je sa 22 metra pogodio prečku. Isti igrač i u 57. minutu propušta veliku šansu za Zmajeve, sa nekih 12 metara je loptu uputio pored stative. 

Potom nastupa period veoma tvrde igre, sa mnogo prekida zbog nedozvoljenih startova u kojem su se bolje snašli gostujući igrači, ne dozvolivši protivniku da napravi šansu. Čak je Luković u 78. minutu uspeo opasno da pripreti golmanu domaćih, međutim njegov šut sa desetak metara, iskosa, je otišao pored stative. Isti igrač dva minuta kasnije je hteo da centrira, lopta mu je prešla preko noge, lopta je dobila čudnu putanju i završila na gornjem delu prečke.

Šansu utakmice propušta Milović u 90. minutu, šutiravši sa desetak metara, lopta je prohujala kraj samog roglja gostujućeg gola. Tako je utakmica završena najnepopularnijim rezultatom koji je Javor poslao u niži rang, dok su Zmajevi zahvaljujući boljem međusobnom skoru sa Radom ostali u Super ligi.

VOŽDOVAC - JAVOR MATIS 0:0

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Milanović Miloš. POM.SUDIJE: Ristić Milovan i Đurđević Dalibor. ŽUTI KARTONI: Ivezić, Cvetićanin i Purtić (Voždovac), Nikolić, Maričić, Luković, Tanko, Zvekanov, Jevtić i Pavišić (Javor Matis).

VOŽDOVAC: Preković, Milović, Milosavljević, Stojčev, Lasickas, Gajić, Stanisavljević, Milojević, Purtić, Ivezić (Stoisavljević), Janković (Cvetićanin). 

JAVOR MATIS: Lazović, Tričković (Jevremović), Jevtić, Bubakari, Nikolić, Luković, Rušević (Maričić), Pavišić, Balabanović (Zvekanov), Ostojić, Tanko.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Voždovac Javor Matis