XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
Poraz Zlatibora za kraj jesenje polusezone
16.12.2020 zlatiborpress.rs

Foto: zlatiborpress.rs

Fudbaleri Zlatibora poraženi su na „Gradskom stadionu“ u Užicu od ekipe Mačve sa 1:0, u utakmici poslednjeg 19. kola jesenje polusezone Linglong Superlige. Gol odluke postigao je Stefan Tripković u 58. minutu. Čajetinski tim tako završava prvi deo prvenstva na 18. mestu, sa 15 osvojenih bodova, tj. bodom više upravo od ekipe iz Šapca.

 

Zlatibor je u debitantskoj polusezoni u najjačem rangu ostvario četiri pobede, tri remija i 12 poraza, uz gol razliku 13:33. Najviše golova u čajetinskom klubu ove jeseni postigli su Milan Đokić, Ifet Đakovac i Vasilije Janjić, po tri pogotka.

U ostalim mečevima poslednje runde, Bačka je poražena na svom terenu od niškog Radničkog sa 2:1, Partizan je sa 4:0 pobedio Mladost, a Spartak je kao gost savladao Rad (1:0). U toku su mečevi: Javor-Voždovac, Metalac-Crvena zvezda, Napredak-Novi Pazar i Radnik-Čukarički, a sutra će igrati Inđija-TSC i Vojvodina-Proleter. Poslednji meč u polusezoni u nedelju će odigrati Javor Matis i TSC, što je prethodno odloženi duel.

Crvena zvezda sa vodeće pozicije čeka prolećni deo prvenstva, sa dvocifrenom prednošću u odnosu na Partizan. Najbolji strelac dosadašnjeg dela takmičenja je fudbaler Radnika, Milan Makarić (12 golova).

Zlatibor: Čubraković, Jezdimirović, Anđelković, Stamenković, Đakovac, Petronijević, Miloradović, Miličić, Krstić, Živanović, Islamović. Na klupi: Čupić, Nikolov, Glišović, Mirković, Radović, Ćirović. Trener: Zoran Njeguš

Mačva: Gordić, Pejović, Tripković, Obrovac, Ortiz, Marković, Mijailović M, Dabić, Ristivojević, Mijailović O, Đoković. Na klupi: Perić, Samurović, Ivić, Mihajlović, Šušnjar, Dukić, Vujčić, Trimanović, Božić, Jovanović.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Zlatibor Mačva