XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Metalac nepobediv na svom terenu
03.10.2020 fkmetalac.rs

Foto: FK Metalac

Toplo oktobarsko veče, izmiÅ”ljeno za fudbal donelo nam je fudbalsku predstavu za uživanje. Partizan je gostovao u Gornjem Milanovcu. Krenuli su igrači Metalca sa respektom prema velikom protivniku, ali nakon početnog pritiska gostiju, uspevaju igrači Metalca da smire i stabilizuju igru. Partizan je imao posed lopte na svojoj strani, stvorio je veći broj prilika, ali su do kraja poluvremena mreže mirovale. Å ok za domaće već na samom startu prvog poluvremena. Igrao se 46ā€² kada je Partizan doÅ”ao do prednosti. Samo 6ā€² kasnije, Metalac ostaje sa igračem manje, nakon isključenja Vranjanina. Svi su već upisali tri boda Partizanu, ali 10 momaka na terenu u plavom se sa tim nisu slagali. Požrtvovanom igrom, do zadnje kapi znoja odolevali su napadima Partizana, a onda u 82ā€² fenomenalnom akcijom koju odličnim udarcem kruniÅ”e Antonijević, dolaze do konačnih 1:1.

Ā 

Igrači obe ekipe na teren su izaÅ”li sa majicama kojima su apelovali za pomoć naÅ”oj sugrađanki Aniki. PoÅ”aljite SMS 858 na 3030 i tako pomozite maloj Aniki da pobedi u najvažnijoj, životnoj utakmici.

Ekipa Metalca u meč je uÅ”la sa respektom prema protivniku. Partizan vrÅ”i konstantan pritisak već od zadnje linije Metalca i ne dozvoljava Milanovčanima da bolje organizuju igru.

U 10ā€² meča prva prilika na utakmici, za ekipu Partizana. Lopta je doÅ”la na levu stranu do Stevanovića koji ulazi u Å”esnaesterac Metalca, Å”utira pored bloka u donji levi ugao, ali Puletić odlično interveniÅ”e, na odbijenu loptu natrčava Asano, Å”utira, ali Puletić loptu izbija u korner.

Preti Antonijević u 13ā€². Å utira sa ivice Å”esnaesterca, lopta ide u donji desni ugao gola Partizana, ali uspeva odbrana gostiju da interveniÅ”e i lopta zavrÅ”ava u korneru.

Ponovo preti Partizan preko Stevanovića u 16ā€². Å utira Stvanović sa leve strane, sa 18 metara udaljenosti u donji desni ugao, ali je Puletić ponovo na mestu i odbija loptu u korner. Nakon kornera lopta se odbija do UroÅ”evića koji Å”utira iz prve pod prečku sa 7 metara udaljenosti, ali fantastični Puletić vrhovima prstiju ne da svoju mrežu.

Dobar napad Metalca u 38ā€², lopta dolazi do Prestiža na levu stranu, na ivicu Å”esnaesterca, ali on iako neometan Å”utira visoko preko prečke.

Prilika za Partizan u 44ā€². Duga lopta pada u Å”esnaesterac Metalca, Asano je uspeo da se izbori i da je doda do Sume, koji oÅ”tro iz prve Å”utira sa penaltika, ali lopta zavrÅ”ava tik iznad prečke gola Metalca.

Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja.

Partizan dolazi do vođstva već u prvom minutu nastavka. Posle centarÅ”uta Markovića sa desne strane lopta dolazi do Stevanovića na levu, koji Å”utira, i Rogač i Vasiljević je ā€œkačeā€ na gol liniji, ali lopta prelazi gol crtu za vođstvo gostiju od 0:1.

Poljuljao je primljeni pogodak domaće, ali su uspeli da se povrate u igru. Onda u 52ā€² nakon čudne odluke sudije Ilića, Vranjanin dobija drugi žuti karton i pre vremena napuÅ”ta utakmicu.

Partizan napada ali bez neke izrazite prilike, a Metalac se sa igračem manje brani, čeka svoju priliku i uspeva da je dočeka.

Fantastična akcija Metalca u 82ā€². Tekla je akcija po desnoj strani, petom odigrava Katanić u Å”esnaestetac, loptu prima Grbović, asistira Antonijeviću koji topovskim udarcem pod prečku poravnava rezultat na 1:1.

Prilika za Partizan u 85ā€². Iskosa po desnoj strani Lutovac izbija sam ispred Puletića, ali golman Metalca odlično ulazi u Å”ut i brani njegov pokuÅ”aj. Samo minut nakon toga ponovo Vitas u izglednoj prilici Å”utira preko gola Metalca.

Preti Pavlović u zaostavnom vremenu, oÅ”tar udarac po zemlji, ali Milićević fantastičnom reakcijom spaÅ”ava gol Metalca.

Napadao je Partizan svim silama do kraja utakmice, ali su igrači Metalca uspeli da sačuvaju svoju mrežu i osvoje bod sa igračem manje.

Sledi reprezentativna pauza, a nakon nje Metalac gostuje ekipi Javora u Ivanjici.

Metalac - Partizan 1:1 (0:0)

Stadion ā€œMetalacā€, 03. oktobar 2020. Sudija: Milan IlićĀ Strelci:Ā Antonijević 82ā€² (Metalac), Stevanović 46ā€² (Partizan).Ā Å½uti kartoni:Ā Suma 32ā€² (Partizan).Ā Crveni karton:Ā Vranjanin 52ā€² (žuti 44ā€², 52ā€²).

Metalac:Ā Puletić, Pecelj (Grbović 78ā€²), Maksimović (Kokir 67ā€²), Vranjanin, Desančić (Jokić 46ā€²), Vasiljević, Katanić, Zoćević, Rogač (Milićević 78ā€²), Antonijević, Mbongu (Đurić 78ā€²).

Partizan:Ā Popović, Banjak, Sadik (Matić 46ā€²), Asano (Lutovac 70ā€²), Vitas, Zdjelar (Pavlović 84ā€²), Šćekić, Suma (Marković 46ā€²), Miljković, UroÅ”ević, Stevanović (Stojković 84ā€²).

Izvor:Ā fkmetalac.rs

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Metalac Partizan